A fost semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea Casei Fântâneanu din Slatina/VIDEO

Mai demult anunţatul contract de finanţare pentru reabilitarea Casei Fântâneanu din Slatina a fost semnat, în sfârşit, vineri, de reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Olt şi de cei ai Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.

Evenimentul s-a consumat în sala de şedinţe a CJ Olt, documentul fiind semnat de preşedintele instituţiei-gazdă, Marius Oprescu, şi de preşedintele ADR Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 şi are o valoare totală de peste 10 milioane de lei.

La conferinţa de semnare a contractului de finanţare au mai fost de faţă Daniela Lungu, şefa Serviciului Dezvoltare Regională din cadrul CJ Olt, dar şi Decebal Traşcă, consilier al episcopului Slatinei şi Romanaţilor, Sebastian Slătineanul.

„Vorbim de un proiect care, chiar dacă valoarea fondurilor europene pe care o atragem în judeţul Olt nu este una foarte mare comparativ cu proiectele pe infrastructură în valoare de 30 de milioane de euro, este o valoare culturală şi istorică incomensurabilă, pentru că este vorba despre una dintre puţinele case istorice care au mai rămas în Slatina. Încercăm, împreună cu Episcopia Slatinei, să facem un centru eparhial şi socio-cultural”, a declarat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, înainte de semnarea contractului de finanţare.

După reabilitare, Casa Fântâneanu va putea fi văzută şi pe internet în varianta 3D, obiectivul urmând să intre şi în circuitul turistic.

„Perioada de implementare a acestui proiect este de 49 de luni. Noi, imediat după semnarea contractului de finanţare, vom începe derularea achiziţiilor publice, vom lansa achiziţia publică pentru realizarea proiectului tehnic şi a tuturor documentaţiilor tehnice de detaliu, pentru că e vorba despre o clădire de patrimoniu şi avem nevoie şi de expertize murale, şi de expertize de pictură, deci sunt mai multe documentaţii tehnice de specialitate care trebuie realizate. După realizarea proiectului tehnic de execuţie, vom lansa licitaţia de execuţie a lucrărilor, în paralel cu aceasta şi achiziţia dotărilor pentru a putea să dotăm toate spaţiile pe care le amenajăm acolo.

Ca element de noutate, fiind vorba de o clădire de patrimoniu, vom digitiza acest imobil. Vom avea o achiziţie de servicii de digitizare. Imobilul va fi prezentat în format 3D şi va fi pus pe site, astfel încât toţi potenţialii vizitatori să poată şti despre ce e vorba acolo. Clădirea va fi introdusă, de asemenea, în circuitul turistic”, a declarat Daniela Lungu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here