Numărul de morţi în accidente a crescut în Olt anul acesta faţă de anul trecut

Zeci de mii de sancţiuni contravenţionale şi aproape 2000 de permise de conducere şi certificate de înmatriculare reţinute – acesta este bilanţul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt pe primele şase luni ale anului în curs la capitolul circulaţie rutieră. Cu toate eforturile depuse de oamenii legii pentru creşterea gradului de siguranţă a participanţilor la trafic, numărul deceselor în accidente rutiere a crescut în primul semestru din 2017 faţă de cel al anului trecut.

Pentru disciplinarea participanţilor la trafic, în primele şase luni ale anului în curs poliţiştii din Olt au aplicat 30.842 de sancţiuni contravenţionale, vizând, în special, nerespectarea regimului de viteză, nefolosirea centurii de siguranţă, nerespectarea regulilor de prioritate, conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice, etc.

De asemenea, au fost reţinute 1.284 permise de conducere şi 556 certificate de înmatriculare. Din cele 1284 de permise reţinute, 160 au fost pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 262 pentru depăşirea vitezei cu mai mult de 50km/h, 347 au fost reţinute pentru depăşire neregulamentară, 93 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, diferenţa de 422 fiind reţinute pentru alte încălcări ale legislaţiei.

În aceeași perioadă, pe drumurile publice au fost descoperite 470 infracţiuni, din care 234 la regimul circulaţiei şi 236 de altă natură.

Un aspect care nu se regăseşte în bilanţul oficial al IPJ Olt este cel privind creşterea numărului de persoane decedate în accidente de cirulaţie. Astfel, numărul de morţi în evenimente rutiere înregistrat în primele şase luni ale anului trecut a fost depăşit cu şase decese în primul semestru al anului în curs – aspect recunoscut de conducerea Poliţiei la ultima conferinţă de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here