Oltul se TOPEŞTE sub Cod Portocaliu de CANICULĂ / La doi paşi este COD ROŞU

Se schimbă în rău situaţia meteorologică pentru judeţul Olt, care de vineri, 4 august, iese de sub Codul Galben pentru a intra sub avertizare Cod Portocaliu de caniculă. Temperaturile maxime de până la 39 de grade vor persista până sâmbătă, 5 august. În aceeaşi perioadă, 12 judeţe, între care se numără şi judeţul vecin Dolj, se vor găsi sub COD ROŞU de caniculă.

Pe perioada celor două zile, în Olt temperaturile maxime se vor situa, în general, între 36 și 39 de grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei.

„În Moldova, Dobrogea, Muntenia și local în Maramureș, Transilvania și Oltenia temperaturile maxime se vor situa, în general, între 36 și 39 de grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei”, se arată în avertizarea meteorologică.

În aceeaş perioadă, zonele de câmpie și de podiș ale județelor Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Sălaj, Cluj, Mureș, Alba, Hunedoara, Mehedinți și Dolj, se vor afla sub COD ROŞU de caniculă. Se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei și care se vor situa între 39 și 42 de grade. 

„Valul de căldură care a debutat încă de luni (31 iulie) va continua să se intensifice, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și se va situa frecvent, în zonele joase de relief, între 82 și 84 de unități. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 22 și 25 de grade”, se mai arată în buletinul meteorologilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here