Amenzi de peste un miliard de lei în Olt de la inspectorii de muncă/ O persoană a MURIT la locul de muncă

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt au desfășurat, în luna iulie, peste 230 de actiuni de control, aplicând peste 170 de sancțiuni, dintre care amenzi de peste un miliard de lei vechi. De asemenea, inspectorii ITM au dispus peste 300 de măsuri pentru remedierea deficiențelor depistate. Tot luna trecută angajatorii au raportat 18 accidente de muncă, unul dintre ele fiind, din păcate, mortal.

Controalele au fost efectuate atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, verificările vizând majoritatea domeniilor de activitate ce se desfășoară în județ, potrivit unui comunicat de presă al ITM Olt.

În urma a 239 de controale, inspectorii de muncă au aplicat 175 de sancțiuni contravenționale, între care s-au numărat 14 amenzi în valoare de 108.300 de lei, mai mult de jumătate, respectiv 60.000 de lei, reprezentând amenzi pentru munca la negru.

Pentru remedierea deficiențelor constatate, inspectorii de muncă au dispus 306 de măsuri, se mai arată în comunicat.

Tot luna trecută, angajatorii au comunicat nu mai puțin de 18 evenimente în care au fost implicați tot atâția lucrători, 14 dintre ei fiind declarați cu incapacitate temporară de muncă, alţi trei fiind accidentaţi uşor. Din păcate, o persoană și-a pierdut viața în urma accidentului de muncă suferit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here