Oltul nu scapă de căldura sufocantă: Cod galben de caniculă şi luni

Meteorologii au actualizat avertizările meteo instituite în ultimele zile, după ce 12 județe s-au aflat sub atenționare de cod roșu și aproape toată țara sub cel portocaliu. ANM a emis o atenționare cod galben de ploi din această seară, pentru perioada 6 august, ora 18.00 – 8 august ora 06.00, pentru regiunile vestice, nordice, centrale și nord-estice și zonele de munte. Pe de altă parte, în regiunile sudice, de luni va fi în vigoare o atenționare cod portocaliu și galben de caniculă. Oltul se numără printre judeţele care, de luni, reintră sub cod portocaliu de caniculă.

COD PORTOCALIU. Luni (7 august), valul de căldură va persista în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, unde disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat. Temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade.

În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța și îndeosebi în zona joasă a județului Mehedinți, precum și în municipiul București, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 36 și 39 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va fi de 82…84 de unități.

COD GALBEN. În nordul Olteniei, Munteniei și al Dobrogei temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 și 36 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități.

Notă: În regiunile sudice, în după-amiaza zilei de marţi (8 august), local disconfortul termic va fi ridicat și, îndeosebi în Lunca Dunării, maximele termice vor mai atinge 35…37 de grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here