Amenzi de peste 3.000 lei aplicate de DSVSA Olt: „Având în vedere confirmarea PESTEI PORCINE AFRICANE pe teritoriul României…”

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt a aplicat trei amenzi, la sfârșitul săptămânii, unor comercianți din județul Vâlcea, în urma unor controale desfășurate în târgurile de animale din județ, având în vedere confirmarea pestei porcine africane pe teritoriul României

Au fost controlate 11 târguri, la acțiuni participând și polițiștii și jandarmii.

„Având în vedere confirmarea pestei porcine africane pe teritoriul României, au fost controlate un număr de 11 târguri de animale vii organizate de către primării, pentru verificarea implementării măsurilor impuse de siutația epidemiologică actuală. Acțiunile de control s-au desfășurat în zilele de sâmbătă și duminică, 5 august și 6 august 2017, în prezența reprezentanților administrațiilor publice locale, de către echipe mixte constituite din reprezentanți ai DSVSA Olt, împreună cu cei ai Inspectoratului de Poliție Județean Olt și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, instituții implicate în sprijinirea DSVSA Olt, pentru implementarea măsurilor de prevenire a pătrunderii virusului pestei porcine africane pe teritoriul județului”, se arată într-un comunicat remis de DSVSA Olt.

Constatări medicilor DSVSA: administrațiile locale nu au permis accesul animalelor vii din specia porcină, în special, în incinta târgurilor; au fost aplicate, unor comercianți din județul Vâlcea, trei sancțiuni contravenționale pentru transport de animale vii (porci) neidentificate, fără documente sanitare veterinare și o sancțiune contravențională pentru transport animale vii cu mijloc de transport neautorizat. Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de 3.360 lei; au fost aplicate, de asemenea, două avertismente conform OG 2/2001.

„Acțiunile de control vor continua în toate târgurile organizate de primării pentru comercializarea animalelor vii, menținându-se în continuare interdicția de mișcare a porcilor vii din exploatațiile non-profesionale”, avertizează reprezentanții DSVSA.

1 COMENTARIU

  1. poate dsv se gandeste sa mai amendeze si samsarii de animale din caracal de pe nicolaie titulescu pentru ,,transport animale vii cu mijloace neautorizate etc” sau pe aia se face ca nu ii vede? ca de transportat transporta zilnic !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here