Deputatul de Olt Marius Iancu, supărat pe băncile care nu plătesc impozitul pe profit: „Vom elimina inechităţile”

Deputatul PSD de Olt Marius Iancu îşi manifestă, pe pagina sa de socializare, supărarea generată de declaraţia ministrului Finanţelor potrivit căruia zeci de bănci nu au plătit statului român, în ultimii cinci ani, impozitul pe profit.

„Toate firmele de pe teritoriul României își vor declara profitul.

Nu este normal ca 27 de bănci să nu plătească impozit pe profit în ultimii în ultimii cinci ani. Respectul față de statul român înseamnă respect față de contribuabil. Așa cum am promis vom elimina inechitatile, iar statul roman îi va trata pe toți la fel, indiferent ca sunt investitori români sau străini. Drepturile și obligațiile sunt aceleași, la fel ca în orice stat european”, a scris, pe pagina sa de socializare, Marius Iancu.

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a declarat recent că 27 de bănci au evitat plata impozitului pe profit în ultimii cinci ani şi le-a transmis acestor bănci că Fiscul „cunoaşte aceste operaţiuni şi nu le mai tolerează” pentru că „România nu este o ţară de mâna a treia”.

„Băncile, în proporţie de 70%, nu plătesc impozit pe profit. Anul trecut, din 46 de unităţi bancare 31 au declarat pierderi însumând 9,8 miliarde de lei. În ultimii cunci ani, doar 15 bănci au plătit impozit pe profit, şi am inclus aici şi băncile care au plătit doar într-un singur an din cei cinci. Suma astfel colectată a fost de 1,7 miliarde de lei”, susţinea Ionuţ Mişa, potrivit stiripesurse.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here