Inspectorii de muncă din Olt au aplicat amenzi de peste 110.000 lei luna trecută

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt au desfășurat, în luna iunie, peste 220 de actiuni de control, aplicând peste 160 de sancțiuni și dispunând aproape 300 de măsuri pentru remedierea deficiențelor depistate. Tot luna trecută angajatorii au raportat 15 accidente de muncă, unul dintre ele fiind, din păcate, mortal. 

Controalele au fost efectuate atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, verificările vizând majoritatea domeniilor de activitate ce se desfășoară în județ, potrivit unui comunicat de presă al ITM Olt.

În urma celor 221 de controale, inspectorii de muncă au aplicat 161 de sancțiuni, dintre care 10 amenzi în valoare de 117.500 de lei, din care amenzile pentru munca la negru au atins valoarea de 90.000 de lei, sancțiuni aplicate în urma depistării a nouă persoane care lucrau fără forme legale de muncă.

Pentru remedierea deficiențelor constatate, inspectorii de muncă au dispus 291 de măsuri, se mai arată în comunicat.

Tot luna trecută, angajatorii au comunicat nu mai puțin de 15 evenimente în care au fost implicați tot atâția lucrători, 14 dintre ei fiind declarați cu incapacitate temporară de muncă, iar o persoană și-a pierdut viața în urma accidentului de muncă suferit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here