Senatorul Siminica Mirea îi cere socoteală ministrul Finanțelor pe subiectul pilonului II de pensii

În contextul în care pilonul II de pensii a fost ținta actualei guvernări, senatorul PNL de Olt Siminica Mirea l-a interpelat în perlament pe ministrul Finanțelor, solicitând un răspuns clar asupra intențiilor reale ale Ministerului Finanțelor în legătură cu fondurile pensiilor administrate privat.

Liberala Siminica Mirea i-a reamintit ministrului Ionuț Mișa că de doi ani, conform Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, cota de contribuție la pilonul II trebuia să crească la 6%. Mai mult, după amânările repetate privind această majorare, acum se intentioneaza micșorarea cotei actuale de 5,1 % pentru a o majora pe cea de la pilonul I administrat de stat. 

„Reducerea contribuţiilor la pilonul II de pensii este la fel de nocivă ca şi naţionalizarea sau desfiinţarea acestor fonduri, în contextul în care legislaţia oricum prevede o contribuţie mai mare decât cea care se realizează efectiv.

Activitatea fondurilor de pensii din pilonul II poate fi îmbunătăţită, însă trebuie sustinut principiul pe baza căruia acestea au fost înfiinţate, şi anume mai buna administrare a contribuţiilor sociale ale românilor, pentru a le asigura acestora o pensie decentă.
In acest sens, va intreb, Domnule Ministru, care sunt intentiile reale ale Ministerului Finantelor Publice privind fondurile de pensii din pilonul II?”, l-a întrebat senatorul liberal, de la tribuna Senatului, pe ministrul Finanțelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here