Poliția Olt, cu mult sub media pe țară privind lupta împotriva contrabandei/STUDIU

În anul 2016, Inspectoratul Judetean de Politie (IPJ) Olt s-a aflat cu mult sub pedia pe țară în privința acțiunilor desfășurate împotriva contrabandei, arată un studiu realizat de InfoCons, o asociație specializată în protecție consumatorilor. 

Potrivit studiului, IPJ Olt a derulat anul trecut 75 de actiuni de prevenire pentru combatarea contrabandei, mai putin cu 80 de acțiuni față de media acțiunilor realizate de către toate Inspectoratele Judetene de Politie la nivel national.

De asemenea, polițiștii din Olt au identificat 54 de infracțiuni de contrabandă, mai putin cu 22 de cazuri față de media cazurilor identificate la nivel național.

În urma respectivelor cazuri, oamenii legii olteni au înregistrat 26 dosare penale de contrabanda inregistrate, din care, la sfârșitul anului 2016, doar 12 erau finalizate.

Cele mai putine actiuni de prevenire pentru combaterea contrabandei au fost realizate de către Inspectoratul Judetean de Politie Bacau – o singură actiune, iar cele mai multe au fost realizate de către Inspectoratul Judetean de Politie Cluj – 2167 de actiuni, potrivit datelor colectate de Infocons.

Cele mai putine dosare penale de contrabandă au fost înregistrate la IPJ Brasov – trei dosare, iar cele mai multe au fost înregistrate la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – 320 dosare.

Studiul a fost realizat de InfoCons în cadrul unei campanii naționale, intitulată „Stop contrabandei! Oa atitudine!” și derulată în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne, Politia de Frontieră Română și Ministerul Finantelor Publice.

„Campania are drept scop informarea, educarea si întărirea capacității instituționale pe tema contrabandei la nivel național, în vederea creării unei stări de spirit necesare pe diversele paliere ale societății, de la nivelul cel mai de jos și până la vârf”, se arată într-un comunicat de presă al InfoCons.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here