Inspectorii de muncă din Olt, în campanie de prevenire a muncii la negru

Cristian Ungureanu, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt au desfășurat, în perioada 14 iunie – 31 august, în timpul controalelor derulate în unitățile economice, o acţiune de informare şi conştientizare cu privire la transformarea muncii nedeclarate în muncă declarată.

Inspectorii de muncă au derulat pe parcursul acestei perioade mai multe întâlniri cu grupuri ţintă care desfăşoară activitatea în domenii în care incidența muncii nedeclarate este mai mare, respectiv în construcţii, alimentaţie publică, agricultură, industrie textilă, panificaţie, etc.

De asemenea, fiecare inspector al compartimentului Control Relaţii de Muncă a avut în vedere ca, în timpul controalelor efectuate, să informeze şi să conştientizeze despre efectele şi consecinţele muncii nedeclarate, cât şi despre avantajele muncii declarate, precum şi noile modificări aduse Codului Muncii.

„În timpul activităţilor de control, un număr de 61 unităţi controlate au fost informate despre consecinţele nefaste ale muncii nedeclarate, precum şi un număr de peste 300 angajaţi. Dezbaterile cu sindicatele şi patronatele derulate la sediul ITM Olt s-au desfăşurat în această perioadă tot pe această temă, de conştientizare a responsabilităţilor care le revin atât angajatorilor, cât şi angajaţilor în procesul unei muncii loiale din care să aibă de câştigat ambele părţi şi în ansamblu întreaga societate”, a declarat inspectorul șef al ITM Olt, Cristian Ungureanu.

1 COMENTARIU

  1. sa treaca si pe la TERMOFRIG SRL din Slatina Str. Draganesti nr.19, CUI 14375388 sa vada acolo forta de munca la negru!!!!
    Dar nu pot pentru ca domnul istrate vasile este membru al unui renumit partid politic!!!!
    se duc numai la pestisorii mici!!!!! Rechinii ca cel mai sus mentionat isi fac treaba linistiti!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here