Lipsa medicilor rămâne o „rană deschisă” pentru Spitalul Județean Slatina / VIDEO

Spitalul Județean de Urgență Slatina duce, în continuare, lipsă de medici specialiști pe care încearcă să o suplinească făcând apel la rezidenți și la medici din Craiova.

Directorul medical al spitalului, medicul Cătălin Pătru, susține că unitatea sanitară are nevoie de medici, în primul rând, în ambulatoriul de specialitate, în secția de radiologie și în cea de cardiologie.

„Spitalul Județean de Urgență Slatina are acoperite cerințele de încadrare imediate din punct de vedere al necesarului de cadre medicale cu pregătire superioară – mă refer la medicii biologi.

Mai sunt unele probleme, unde ne-am dori să acoperim efectivul pentru a putea asigura desfășurarea optimă a activității, inclusiv în ambulatoriu și în spital – mă refer aici la secția de cardiologie, unde trebuie, în continuare, să aducem medic – și la serviciul de radiologie, unde o să organizăm un concurs de ocupare a unui post. Este, evident, nevoie de cel puțin un medic cardiolog pentru a acoperi și serviciile din ambulatoriul de specialitate”, a declarat, pentru OLT-ALERT, Cătălin Pătru.

Până la a avea schema completă cu medici angajați, spitalul își acoperă nevoile, cu precădere gărzile, fie cu medici rezidenți în ultimul an, fie cu medici care vin regulat de la Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here