S-a vindecat mâncând doar CRUDITĂȚI, iar de 25 ani este RAW VEGAN

Dirk Riske este un adevarat exemplu pentru toti oamenii care au senzatia ca doar medicina alopata le mai poate salva.

Cunoscut si sub numele de „Durian”, fostul culturist de origine germana este de mai bine de 25 de ani raw vegan si nu regreta nicio clipa decizia facuta. Pe cand avea 17 ani, Dirk era foarte pasionat de culturism si ar fi facut orice pentru a-si creste masa musculara, asa ca a luat cantitati uriase de steroizi, extrem de nocivi pentru sanatatea sa. Da, si-a indeplinit telul, a castigat cele mai importante concursuri de culturism, dar cu pretul sanatatii sale.

La varsta de 24 de ani, deja avea tumori la nivelul ficatului, medicii avertizandu-l asupra gravitatii situatiei.

La acea vreme, Dirk cocheta cu meseria de macelar, asa ca este de prisos sa mai mentionam ca manca foarte multa carne in acea perioada. In combinatie cu steroizii, sanatatea lui s-a degradat rapid, asa ca a fost pus in fata unei situatii limita: aceea de a urma tratamentele alopate sau de a incerca sa se vindece folosind metode alternative de medicina. A ales cea de-a doua varianta si bine a facut. S-a vindecat complet, a renuntat la carne, iar astazi este raw vegan.

Mai jos poti citi un interviu oferit de Dirk Riske pentru publicatie germana roh-macht-froh.de:

„Povesteste-ne cum a inceput totul.

Dirk: Au trecut aproape 25 de ani de cand traiesc asa. Sunt 100% raw vegan, deci consum doar alimente crude de origine vegetala. Desigur ca se mai intampla sa nu gasesc intotdeauna alimentele pe care le doresc, mai ales atunci cand particip la diverse evenimente. Incerc sa nu fac rabat de la regulile mele.

Schimbarile au fost evidente, am reusit sa scap de tumorile mele de la nivelul ficatului. Desigur ca la inceput, atunci cand am inceput cariera de culturist, am urmat regulile, mancand doar alimente sanatoase si facand sport. Dar m-am pierdut pe drum. Am inceput sa iau steroizi si sa ma suprasolicit, ajunsesem capabil sa alerg distante enrome intr-o singura zi. Desigur ca la inceput nu aveam o masa musculara solida, asa ca am inceput sa alerg mai putin, pentru a nu pierde foarte multe calorii. De asemenea, am inceput sa lucrez intens diverse grupe musculare, asa ca am inceput sa fiu apt pentru competitii.

Dupa ce m-am imbolnavit am inceput sa apreciez sucurile pe care le beam in mod regulat. Cand am renuntat la carne, am realizat ca aceasta nu era tocmai pe gustul meu, afectandu-ma in moduri pe care nu le intelegeam atunci. Mi-am dat seama ca acea viata nu mai rezona cu mine, tocmai de aceea am fost „impins” catre DIETA RAW VEGANA, care mi-a schimbat viata intru-totul. Asa ca am observat cum vechiul meu mod de viata se dizolva incet, incet, transformandu-ma intr-o noua persoana.

Dupa aceea, m-am hotarat sa locuiesc in sudul Bavariei, chiar langa Alpi si am renuntat la vechea mea slujba.

Din moment ce nu am avut un model pe care sa-l urmez, atunci cand am devenit RAW VEGAN, am hotarat sa urmaresc modul de viata al animalelor. Am privit creatia din punctul de vedere al Bibliei si am realizat ca fiecare are drumul sau si ar trebui sa-l urmeze. In lume exista atatea alimente de origine vegetala pe care le putem consuma, fiind foarte bucuros sa constat acest lucru. Desigur ca la un moment dat m-a „prins” rolul de profesor, desi nu aveam prea multa experienta. Am dorit sa le arat celorlalti cum se poate trai sanatos, iar la inceput acest lucru m-a infricosat. Cum as putea sa fiu eu un model demn de urmat? Desigur ca egoul incearca sa te faca sa te simti mai important decat esti…

Asa li se intampla tuturor. Dar atunci cand vad rezultatele, constata ca merita din plin sa adopti acest mod de viata simplu. Cei mai multi reusesc sa slabeasca cu usurinta, ajung la greutatea ideala. De asemenea, arata cu 10-20 de ani mai tineri.

Cu trecerea anilor, capat tot mai multa experienta si realizez cat de importante au fost toate aceste schimbari. Remarc cat de important este sa ai o viata sanatoasa si echilibrata. Este foarte important sa ai timp pentru tine si sa te relaxezi la soare, de exemplu. Ma uit la familia si copiii mei si constat ca am luat decizia corecta.

Ador sa mananc sanatos si sa petrec timpul alaturi de cei dragi. Sunt multe lucruri de care ma bucur sincer, cum ar fi: drumetiile, urcatul pe munte, fotografia, cultura, etc.

Copiii dvs mananca de asemenea doar alimente crude?

Dirk: In momentul de fata, da, copiii au o dieta raw vegana. Dar imi dau seama ca acest lucru se poate schimba oricand, nu doresc sa-i fortez sa faca nimic.

Cum ati procedat cu mancarea, adica cum ati conceput meniul unei zile? Ce faceti daca intr-o zi copiii va cer o mancare gatita?

Dirk: Copiii mei nu cer mancare gatita, pentru ca nu sunt familiarizati cu acest concept, sunt oricum mult prea mici. Daca ei au mancat doar alimente crude zi de zi, abia asteapta sa-si primeasca portia de vitamine. Nu avem niciun plan, ne lasam inspirati de momentul prezent. Oricum, baietelul meu Joel este inca alaptat de catre mama sa, asa ca nu se pune problema unei diete.

Ce faci atunci cand trebuie sa mergi intr-un loc unde nu se serveste mancare raw vegana, un restaurant obisnuit, de exemplu?

Dirk: Nu prea am astfel de invitatii. Sunt inconjurat de prieteni raw vegani, altfel prefer sa ma retrag si sa merg intr-un loc unde obiceiurile mele culinare sunt acceptate.

Aveti vreun sfat pentru oamenii care vor sa o apuce pe aceasta cale?

Da, am sfaturi pentru ei, mai ales acum cand poti gasi atatea alimente crude, chiar ai de unde alege. Mergi pe drumul tau! O sa iti dai seama repede ce iti face bine si ce nu ti se potriveste. Fiecare dintre noi este unic, asa ca nu exista o reteta universala. Testeaza si vezi ce ti se potriveste cel mai bine.

Asa este, aveti perfecta dreptate, va multumesc pentru timpul acordat!”

Dirk Riske erste un adevarat exemplu de viata, acesta demonstrand ca oricand poti lua totul de la capat, trebuie doar sa ai curaj. Restul vine de la sine…

sursa: suntsanatos.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here