Deschidere de an școlar cu emoții și veselie în școlile din Olt/ FOTO+VIDEO

Început de an școlar cu emoție pentru cele câteva mii de elevi din Olt, cu precădere pentru picii care au pășit pentru prima oară pragul școlii, copiii din clasa pregătitoare. Tuturor le-a fost urat bun venit în noul an școlar atât de conducerile unităților de învățământ, cât și de reprezentanții administrației publice locale.

Primarul municipiului Slatina, Emil Moț, le-a urat bun-venit, prima oară, elevilor de la Colegiul Național „Radu Greceanu”, ale cărui cursuri și el le-a absolvit cu ani în urmă.

„Astăzi, la debutul unui nou an școlar, vreau să urez elevilor, profesorilor și părinților un an bun care să vă aducă tuturor bucurii, satisfacţii, împliniri, putere de muncă şi multă sănătate! De asemenea, vreau să vă asigur de întreaga noastră disponibilitate – a mea și a colegilor mei din Primăria Slatina – că vom colabora deschis ca până acum și vom căuta permanent soluțiile cele mai bune pentru ca dvs., dragi elevi și profesori, să puteți învăța în condiții cât mai moderne! Succes tuturor!, a spus Emil Moţ.

Alături de edil s-a aflat și noul inspector școlar general interimar Adrian Bărbulete, care i-a asigurat pe elevi că școala este „locul în care speranţele şi visurile pot deveni realitate” și că „educaţia este cea care deschide porţi, cea care ajută să fii om, nu doar un simplu individ, pentru că educaţia este cea mai bună agoniseală pentru bătrâneţe”.

Emoții au fost și la Colegiul Național „Nicolae Titulescu” din Slatina, unde pe poarta școlii au intrat, alături de gălăgioșii școlari mai mari, și circa 25 de copii înscriși în clasa zero.

Festivitatea de deschidere a noului an de învățământ a debutat cu o slujbă religioasă, după care copiilor le-a vorbit directoarea școlii, Carmen Boiangiu, reprezentanții Poliției și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Picilor din clasa pregătitoare le-a fost rezervată, la final, tradiționala primire în școală de către colegii lor mai mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here