Litoralul în extrasezon – prețuri cu 40% mai mici. Hoteluri fără locuri libere pentru Revelion

În extrasezon, afluența turiștilor se reduce semnificativ, majoritatea stațiunilor urmând a fi închise – susține directorul agenției de turism Oltextur din Slatina, Nicu Durlă. „În momentul în care încep școlile afluența turiștilor scade drastic, întrucât turiștii români merg la mare mai mult pentru copii” – afirmă acesta, arătând că, începând de pa data de 12 septembrie și până pe 17, conducerile stațiunilor se pregătesc de închidere, deoarece, nemaiavând turiști, unitățile hoteliere intră pe costuri, ceea ce duce la pierderi financiare importante.

În aceste condiții, nu mai rămân deschise decât cele destinate oamenilor de afaceri, cum sunt „Vega”, „Iaki”, „Delmar”, „Fenicia”, „Richmond” (Mamaia), „Europa” (Eforie Nord) – de câte patru stele – sau „Doina” (Neptun) – de trei stele și cele destinate tratamentului pentru pensionari, cum ar fi hotelurile „Vega” (Mamaia), unde, în extrasezon, o cameră dublă standard pentru două persoane/ două nopți, cu mic dejun inclus, costă 80 euro, față de 300 euro în timpul sezonului estival, înregistrându-se o scădere de 40%; „Iaki” – trei nopți cazare plus mic dejun – 626 lei/ persoană, iar pentru două nopți – 357 lei/ persoană, în perioada 9 octombrie – 20 decembrie; „Zenit” (Mamaia, patru stele), în perioada 18 septembrie – 15 octombrie (cinci nopți, mic dejun și SPA) – 476 lei/ persoană, iar după 15 octombrie – pachete de câte cinci nopți – 420 lei/ persoană; „Europa” (Eforie Nord): șase nopți cazare cu mic dejun inclus – 1060 lei/ persoană.

În ceea ce privește stațiunile balneoclimaterice, în această perioadă cele mai frecventate sunt: Călimănești-Căciulata, Olănești, Herculane, Băile Felix. De notat că, de la sfârșitul lunii septembrie, în acest sens, se lansează ofertele speciale „O săptămână de refacere” (șase zile de cazare, mic dejun și tratament – de la 360 lei până la 600 lei/ persoană) și „Decada balneară” (nouă nopți pensiune completă, meniu fix, tratament – între 830 și 1100 lei), valabile pentru toate stațiunile.

Potrivit sursei citate, pentru stațiunile de la munte (Valea Prahovei, Poiana Brașov) nu e  perioadă foarte bună, deoarece nu e zăpadă. Au fost lansate, însă, ofertele pentru minivacanța de 1 Decembrie, Crăciun și Revelion, după cum urmează: Olănești, 1 Decembrie, Hotel „Tisa”: un sejur de trei nopți cu pensiune completă și facilități la Centrul wellness – 583 lei (cameră dublă standard), iar cei ce vor să-și petreacă și Revelionul: un sejur de patru nopți plus cină festivă de 1 ianuarie – 1448 lei/ persoană. Pentru cei de achită până la data de 1 noiembrie, se face o reducere de 5%. În Poiana Brașov: Revelionul la un hotel de patru stele („Teleferic Grand Hotel”) – patru nopți plus demipensiune și cină festivă: prețurile medii variază între 673 și 1241 euro, în funcție de confort și de tipul de cameră.

Interesant de remarcat este faptul că deja sunt hoteluri care nu mai au locuri disponibile pentru Revelion, cum este cazul hotelului „Escalada”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here