Referendumul privind atribuirea denumirii Olt – Romanați județului Olt a fost amânat

Convocați, marți, în ședință extraordinară, aleșii județului au aprobat, cu majoritate de voturi, amânarea organizării referendumului privind atribuirea denumirii Olt – Romanați județului Olt, care fusese anterior stabilită pentru data de 15 octombrie. 

Amânarea a fost propusă, prin inițierea unui proiect de hotărâre, de președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, care s-a gândit că ar fi bine ca respectiva consultare a populației să aibă loc în aceeași zi în care va fi organizat și referendumul pentru modificarea constituției, eliminându-se asftel efortul cetățenilot de a se deplasa la urne de două ori.

Data la care va fi organizat, în cele din urmă, referendumul local va fi fixată, tot printr-un proiect de hotărâre, după ce va fi stabilită consultarea populației privind modificarea constituției pentru redefinirea noțiunii de familie, astfel încât cele două referendumuri să coincindă ca dată de desfășurare.

La ședința de marți au lipsit aleșii Partidului Național Liberal, care, de altfel, la ședința ordinară de luna trecută au votat împotriva organizării referendumului. Nici cei doi consilieri ai UNPR, Jenel Copilău și Pavel Belinski, nu au votat pentru aprobarea proiectului pus în discuție marți. Primul a votat împotrivă, iar cel de-al doilea s-a abținut de la vot.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here