Scandal de PROPORȚII în ALDE pentru un liberal din Olt/ Tăriceanu ar fi foarte nervos

Negocierile liberalului Dan Stana, prim-vicepreședinte al PNL Olt, cu cei de la ALDE pentru trecerea acestuia la partidul lui Tăriceanu ar fi declanșat un scandal de proporții în formațiunea aflată la putere, după ce membrii partidului au aflat, dintr-un articol publicat de OLT-ALERT, că Stana a primit deja, joi, funcția de director al CFR Marfă Craiova, potrivit unor surse din ALDE Olt, care susțin că scandalul ar fi ajuns până la Călin Popescu Tăriceanu. Printre nemulțumiți s-ar afla și Ioan Ciugulea, numărul 2 în organizație. Negocierile au fost confirmate de președintele ALDE Olt, deputatul Mihai Niță. Nu însă și scandalul. Totuși, în urma nemulțumirilor exprimate de membrii ALDE, Stana ar fi fost retras de pe funcția primită joi sau cel puțin s-ar discuta de această posibilitate.

Informația publicată joi seară de OLT-ALERT era că prim-vicepreședintele PNL Olt Dan Stana se afla în negocieri cu ALDE pentru a trece la această formațiune politică și că joi el a primit deja o funcție de conducere pe linie profesională, respectiv pe cea de director al CFR Marfă Craiova, unde lucra ca șef de serviciu.

Articolul a inflamat mai mulți membri ai partidului, din Olt dar și din alte județe, care vineri dimineață și-ar fi exprimat față de președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, nemulțumirea că partidul sprijină un oameni din afară pentru ocuparea unor funcții, în detrimentul celor care au muncit în campaniile electorale de până acum.

Contactat de OLT-ALERT, președintele ALDE Olt, deputatul Mihai Niță, a confirmat negocierile pe care le poartă de ceva vreme cu prim-vicepreședintele PNL Olt.

“Este adevărat că am avut și am discuții cu domnul Stana pentru trecerea la noi, dar nu a trecut încă. Eu îl vreau pe domnul Stana la ALDE, este un om cu experiență politică”, a declarat liderul ALDE Olt. Acesta nu a confirmat și existența divergențelor în partid pe subiectul funcției primite de Dan Stana, spunând că cel puțin nu a auzit de un asemenea scandal.

“Pe dl Stana am înțeles că l-au pus director interimar pentru patru luni la CFR, dar asta e o funcție profesională, acolo unde lucrează dânsul. Nu am auzit de vreun scandal în partid pe subiectul acesta”, a precizat Mihai Niță.

Contactat, Dan Stana a spus însă cu totul altceva.

“Fostul meu director de la CFR Călători Craiova, domnul Ninel Cercel, este acum ministru secretar de stat la Ministerul Transporturilor, iar directorul de la CFR Marfă Craiova a fost promovat pe funcția de director general al CFR. Iar eu am fost numit în locul dânsului pe câteva luni, până când dânsul se va întoarce sau va fi definitivată treaba asta. Ieri (joi – n.r.) am fost chemat la București, la noi la minister, să mi se dea decizia. După asta l-am căutat pe domnul deputat Niță și l-am întrebat dacă a discutat cu cineva pentru funcția mea, iar dândul mi-a răspuns doar atât: “du-te și fă-ți serviciul”, a spus Dan Stana.

La rândul său, prim-vicepreședintele PNL Olt a recunoscut că se află în negocieri cu liderul ALDE Olt.

“Eu am început mai demult cu domnul Niță un proiect politic, avem discuții, dar nu am luat o decizie. O să fac cu dânsul o conferință de presă în care o să spunem mai multe, dacă va fi cazul”, a mai declarat Dan Stana.

Deși îl considera un om de mare încredere pe Stana, oferindu-i la alegerile interne din aprilie funcția de prim-vicepreședinte al PNL Olt, liderul PNL Olt, Ion Moisescu, nu știa nimic de negocierile colegului său cu reprezentanții ALDE.

„Trebuia să fie cu noi la Brașov vineri, la Consiliul Național al partidului, dar m-a anunțat telefonic că a fost numit director interimar și că trebuie să se ducă la București. Mă gândesc că m-ar fi anunțat și pe mine dacă dorește să plece, eu încă am încredere în oameni”, a declarat Ion Moisescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here