Gheorghe Iorga, directorul DCPN Olt: Voi răspunde cu DA la referendum. Caracalul este un oraș reprezentativ pentru județul Olt

Printre cei care sunt de acord ca județului Olt să îi fie atribuită denumirea de Olt-Romanați se numără și directorul Direcției pentru Cultură și Patrimoniu Național (DCPN), Gheorghe Iorga, care, dincolo de motivul unei reparații istorice și morale pentru oamenii care au trăit în fostul județ Romanați, crede că zona și, în special, municipiul Caracal, reprezintă foarte mult pentru actualul județ.

Directorul DCPN Olt își concentrează argumentele nu doar pe aspectele istorice ale fostului Romanați, ci, cu precădere, pe patrimoniul municipiului Caracal, un bun care nu este doar al zonei respective, ci al întregului județ de astăzi.

„La referendum aș răspunde cu DA, pentru că așa mi se pare normal. Asta având în vederea istoricul fostului județ Romanați, care mie mi se pare destul de interesant, având în vedere ce s-a făcut de-a lungul timpului acolo, oamenii din acea zonă merită ca numele unui județ care nu mai există să se păstreze în actualitate, într-o variantă oficială, precum denumirea unui județ.

Să nu uităm că oamenii bogați de acolo au adus din străinătate atât meșteri, cât și ingineri și arhitecți, astfel că tot ce s-a făcut în Caracal reprezintă tot ceea ce e mai frumos pentru noi, pentru județul Olt, ca patrimoniu. Fie și numai din acest punct de vedere, eu văd Caracalul ca un oraș reprezentativ pentru județul Olt, cu precădere la capitolul monumentelor istorice, acea arhitectură minunată.

Dar nu este doar asta. Acolo au existat unități militare reprezentative, apoi vechimea fostului județ și a Caracalului în special, zonă încărcată de istorie, cu evenimente istorice uriașe, toate astea sunt reprezentative pentru actualul județ Olt. Cred că acestea sunt argumente extrem de puternice ca să răspund cu DA atunci când se va organiza referendumul”, a declarat Gheorghe Iorga.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here