Alegeri cu scandal în ALDE Corabia/Lider ALDE Olt către un coleg: Băi băsistule, nu înțelegi că nu te vrem?/DOCUMENT

Alegeri interne cu scandal în cadrul ALDE Corabia: un membru al partidului care susține că a depus cererea de candidatură pentru funcția de președinte al organizației și că solicitarea i-a fost primită, dându-i-se număr de înregistrare, nu a fost lăsat de către liderii ALDE Olt, în ziua alegerilor, să candideze. Lui i s-ar fi opus numărul doi în ALDE Olt, Ioan Ciugulea, nu din considerente obiective, ci total subiective, potrivit celui în cauză. Ciugulea susține că, de fapt, s-a respectat statutul paridului.

Florin Ciocionică, de profesie jurist, spune că, în urmă cu câteva zile, a depus la secretariatul ALDE Olt o cerere de înscriere a candidaturii la funcția de președinte al organizației locale din Corabia, cerere care i-a fost acceptată și înregistrată. Alegerile au fost stabilite, nu în cadrul oficial al unei ședințe de partid, ci într-un cadru restrâns, pentru data de 16 septembrie 2017, anunțată verbal doar câtorva persoane. În ziua cu pricina, candidatul a aflat cu stupoare, din gura lui Ioan Ciugulea, că nu are dreptul să candideze, pentru că cererea de înscriere a candidaturii trebuia depusă la sediul organizației locale. Sediu care nu există, întâlnirile membrilor ALDE din Corabia având loc, din când în când, la o cârciumă.

Citește și Slătinencele Adina Diaconu și Irina Ciobanu, campioane europene la tenis de masă

„Mi-am depus candidatura la Slatina, cu cerere scrisă, cu număr de înregistrare. Acum o săptămână mi-au spus că este în regulă, iar astăzi (duminică, 16 septembrie – n.r.) au venit domnul Ciugulea și domnul Niță și nu m-au lăsat să candidez, cu toate că eu puteam să îl bat pe celălalt candidat, «al lor», Albu Daniel, președintele numit anul trecut, când s-a constituit organizația. După o oră de ședință și după discuții nenumărate, domnul Ciugulea a scos statutul partidului, vreo trei hârtii pe care mi le-a pus în față și mi-a spus că nu am dreptul să candidez, motivul fiind acela că nu mi-am depus candidatură la organizație unde sunt înscris. Adică trebuia să îmi depun candidatura la Corabia, și nu la Slatina la ALDE. Problema e că noi nu avem sediu și că nu s-au mai ținut ședințe de la alegerile parlamentare, așa că nu am avut unde să depun cererea. Celălalt candidat și-a depus candidatura el pentru el, fără număr de înregistrare, fără nimic. El a depus cererea, el a semnat-o, fără secretariat, fără proces verbal, fără nimic. Și mi-a mai spus domnul Ciugulea că nu am plătit acea cotizație de un leu pe lună. I-am spus: «Păi domnu’ președinte, unde s-o plătesc dacă noi nu avem sediu și dacă nu s-a mai făcut nicio ședință de șase luni?». Adevărul e că dânșilor li s-a făcut frică de mine când au văzut că în sală erau foarte mulți membri care mă susțineau pe mine. La toate acestea, domnul Niță nu a zis nimic, a lăsat ochii în jos, că îl delegase pe domnul Ciugulea să conducă ședința”, a declarat Florin Ciocionică.

Citește și Imagini TERIBILE de la accidentul din Olt în care un bărbat a MURIT după un impact DEVASTATOR

Cererea de candidatură despre care Florin Ciocionică spune că îi dădea dreptul să candideze la funcția de președinte al organizației

Până la urmă, adevăratul motiv pentru care șefii nu l-au lăsat să candideze a fost rostit tot de Ciugulea.

Citește și Scandal de PROPORȚII în ALDE pentru un liberal din Olt/ Tăriceanu ar fi foarte nervos

„Văzând că nu mă las, domnul Ciugulea a avut o reacție dură și mi-a zis nervos: «Băi, băsistule, tu nu înțelegi că nu te vrem? Ce mai de colo până colo!». Eu sunt fost membru PDL, nu îmi este rușine să o spun”, a mai spus candidatul rămas fără candidatură.

Contactat de OLT-ALERT, Ioan Ciugulea a spus că, de fapt, s-a respectat procedura impusă de statutul partidului.

Citește și Este, azi, ceva mai trist decât bravada huliganică a lui Palada în studioul unei televiziuni? Da!

„El trebuia să își depună candidatura la organizația locală unde a fost înscris. Știa că cererea trebuia depusă cu 48 de ore înainte de alegeri, și, cu toate astea, a depus-o cu o săptămână înainter la organizația județeană. Eu i-am spus că dacă îl lăsăm să candideze va fi contestat de ceilalți. Acum poate și el să conteste”, a declarat Ciugulea.

Liderul județean a tăgăduit acuzația potrivit căruia nu îl vrea președinte al ALDE Corabia pe Ciocionică pentru opțiunile sale politice din trecut.

„Nu așa m-am exprimat și mă știi că nu sunt fraier. I-am spus doar că la noi partidul nu se conduce dictatorial, cum conducea mai demult Băsescu un alt partid”, a precizat Ioan Ciugulea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here