Dan Stana a demisionat din PNL la cererea lui Moisescu: „Ia o hârtie și scrie-ți demisia”!

Prim-vicepreședintele PNL Olt Dan Stana a demisionat, sâmbătă, din Partidul Național Liberal, după ce OLT-ALERT a dezvăluit că își negocia intrarea în ALDE pentru un post de conducere în cadrul CFR. Demisia nu și-a dat-o de bunăvoie, ci silit de președintele organizației județene, Ion Moisescu.

Contactat de OLT-ALERT, președintele PNL Olt a confirmat informația.

„Am avut o discuţie cu Dan Stana sătămâna trecută, mai precis joi, când m-a sunat să îmi spună că nu poate participa la Consiliul Naţional al partidului, care urma să se țină la Brașov. Nu m-a sunat să îmi spună că vrea să plece din partid, ci că nu poate veni la Brașov pentru că a plecat la București întrucât i s-a dat postul de director la CFR Marfă – Regionala Banat-Oltenia. Între timp a apărut în presă că Dan Stana se află în discuții cu președintele ALDE Olt, domnul Mihai Niță, pentru a trece la acest partid. S-a întâmplat apoi că a murit domnul Quintus, așa că nu s-a mai ținut Consiliul Național. Sâmbătă l-am chemat pe Dan Stana la partid și l-am întrebat dacă este adevărat ce se vehiculează în mass-media, iar el mi-a confirmat şi i-am spus pe loc: «Te duci acum, iei o hârtie şi îţi scrii demisia!». Ceea ce a și făcut, iar duminică m-am dus la Piatra-Olt şi am stabilit, împreună cu organizaţia locală, noul preşedinte interimar și viitorul consilier local în locul lui Dan Stana, inclusiv liderul consilierilor locali. Astăzi am transmis consiliului local şi prefecturii documentele care atestă că domnul Stana nu mai este membru al partidului nostru”, a declarat Ion Moisescu.

Vestea că ALDE l-a ajutat pe Dan Stana să ocupe funcția de director al CFR Marfă, Sucursala Banat – Oltenia, a produs scandal în cadrul ALDE, printre cei nemulțumiți că partidul aflat la putere împarte funcții altor persoane decât cele care au muncit în campaniile electorale numărându-se și Ioan Ciugulea.

„Eu nu am fost de acord nici cu venirea lui Marius Bălașa, dar până la urmă majoritatea a stabilit decizia care trebuie luată. Așa și acum. Se discută”, a declarat numărul doi în ALDE Olt, Ioan Ciugulea.

Pe de altă parte, Stana este dorit în ALDE de președintele organizației județene, deputatul Mihai Niță.

“Este adevărat că am avut și am discuții cu domnul Stana pentru trecerea la noi, dar nu a trecut încă. Eu îl vreau pe domnul Stana la ALDE, este un om cu experiență politică”, a declarat liderul ALDE Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here