Primăria Slatina dărâmă un corp dintr-o clădire a Colegiului „Ion Minulescu”, vechi de peste 30 de ani

Primăria Slatina a luat decizia de a demola coșul de fum de la centrala termică a Colegiului Naţional ”Ion Minulescu”, care este vechi de 30 de ani și care s-a degradat în timp, astfel că nu mai prezintă siguranță.

În acest sens, viceprimarul municipiului Claudiu Stăncioiu a inițiat un proiect de hotărâre pentru includerea respectivei construcții în inventarul bunurilor ce aparţin domeniului privat al municipiului, condiție obligatorie pentru a se putea suporta cheltuielile din bugetul local.

„Recurgem la această măsură în urma unei evaluri tehnice. Mai precis, este vorba de un de raport de expertiză tehnică întocmit de expert tehnic, în urma căruia s-a concluzionat că este necesară demolarea coșului, pentru că în timp s-au degradat materialele din structura construcției, zidăria, planșeele din lemn, dar și elementele metalice. Demolarea se va face, evident, după obţinerea autorizaţiei de desfiinţare. Pentru acest lucru este nevoie însă de includerea construcției în inventarul bunurilor ce aparţin domeniului privat al municipiului Slatina”, a declarat viceprimarul Claudiu Stăncioiu.

Coșul de fum în discuței are o suprafaţă construită la sol de 7,75 mp și o înălţime 14 metri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here