O elevă din Caracal a devenit bursieră a şcolii de vară „Oxford for România”

O elevă a Colegiului Naţional „Ioniţă Asan” din Caracal se numără printre cei 20 de câştigători ai ediţiei a II-a a bursei „Oxford for Romania 2017”. Ea a fost singura elevă din judeţ admisă la prima școală de vară multidisciplinară organizată la o universitate din străinătate, destinată liceenilor români din clasele a X-a și a XI-a care provin din familii cu posibilități financiare limitate.

Eleva, Bianca Ion, a luat contact cu sistemul de educaţie de la una din cele mai prestigioase universităţi din lume în perioada 26 august și 3 septembrie 2017.

Alături de ceilalţi bursieri eleva de la Colegiul Naţional „Ioniţă Asan” a luat parte la diverse ateliere și cursuri din diverse domenii, de la astrofizică și neuroștiințe, până la cultură politică şi orientare în carieră.

Potrivit directorului Colegiului Naţional „Ioniţă Asan”, Titu Vârban, pe lângă cursurile care s-au desfășurat în mai multe colegii ale Universității Oxford, elevii au avut a parte de tutoriale individuale, activități sociale și artistice, dezbateri, vizionări de film, dar și o excursie la Londra.

Scopul principal al școlii de vară „Oxford for Romania” este să le ofere elevilor un alt sistem educațional, să îi încurajeze să devină mai implicați în comunitățile locale și să îi sprijine în alegerea propriul traseu în carieră.

Sursa: realitateaoltului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here