O celebră pictoriță din SUA folosește materiale de la Alro Slatina în proiectele sale artistice

Alro SA Slatina, cel mai mare producător de aluminiu din Europa continentală (excluzând Rusia şi Peninsula Scandinavă), se implică în proiectele culturale derulate de artiști români, donând materiale din aluminiu. Compania a sprijinit-o pe pictorița și sculptorița Alexandra Nechita în proiectul său de realizare a unor sculpturi din metal, pictate, potrivit unui comunicat de presă al Alro.

„Suținem, permanent, proiecte culturale, sociale, de educație, cu rolul de a dezvolta comunitățile în care ne desfășurăm activitatea”, a declarat Gheorghe Dobra, director general Alro.

„În activitatea noastră, am vizat extinderea gamei de produse, în așa fel încât să producem, în România, aluminiu cu cel mai înalt grad de prelucrare. Ne-am alăturat proiectului derulat de Alexandra Nechita tocmai pentru că acesta este realizat integral cu materiale românești, de către un artist român, al cărui renume a ajuns în întreaga lume”, a mai spus Dobra.

Sculpturile din metal tridimensionale sau multidimensionale, pictate de Alexandra Nechita, sunt expuse, în timpul festivalului Enescu, în aer liber, în fața Ateneului Român din București, în cadrul proiectului „Grădina cu sculpturi”. Ulterior, acestea vor fi donate de artistă.

Alexandra Nechita este o pictoriță româncă, stabilită în Statele Unite ale Americii. Picturile sale sunt în stil cubist, iar prima expoziție personală a avut-o la opt ani, la Biblioteca Municipală din Los Angeles.

Tablourile Alexandrei Nechita se află în muzee din întreaga lume, în colecția de artă a Vaticanului, în Muzeul Național de Artă din România, dar și în colecții private deținute, printre alții, de Larry King, David Letterman, Whoopi Goldberg sau Calvin Klein.

Alro se implică și în alte proiecte educaționale și sociale, de la parteneriate cu Crucea Roșie din România, până la parteneriate cu unități de învățământ liceal, postliceal și universitar, pentru facilitarea practicii elevilor și studenților, realizarea de lucrări de an, licență, masterat, doctorat, diferite teme de cercetare sau pentru organizarea unor clase de pregătire profesională prin școala profesională, în meserii de interes pentru Alro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here