ALDE Olt a luat FOC: Dan Stana nu este dorit în partid/Unul dintre motive: colaborator al Securității

Intenția fostului liberal Dan Stana, care sâmbăta trecută a demisionat din PNL, de a se înscrie în ALDE a împărțit organizația județeană a partidului lui Tăriceanu în două tabere care au luat foc în ultimele zile. O tabără este reprezentată de președintele ALDE Olt, deputatul Mihai Niță, cealaltă de numărul doi în organizație, Ioan Ciugulea. De partea acestuia este, se pare, și ALDE Piatra Olt, care respinge categoric înscrierea lui Stana în partid. În acest context, conferința de presă anunțată de ALDE Olt pentru joi, la ora 17.30 și în care urma ca Mihai Niță să anunțe oficial înscrierea lui Stana în partid a fost amânată.

Joi, la ora 16.00, Dan Stana, fost prim-vicepreședinte al PNL Olt și consilier local din partea liberalilor urma să semneze, la organizația din Piatra Olt, adeziunea de intrare în ALDE. Potrivit unor surse politice, ca să preîntâmpine și să facă imposibil acest lucru, câțiva membri ai ALDE din Piatra Olt au împărțit colegilor fluturași care ar dovedi că Stana a fost colaborator al Securității. Ei și-au bazat acest demers pe faptul că, în 2 mai 2017, Curtea de Apel București a admis cererea Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, care a constatat că Dan Stana a fost colaborator al Securității. Sentința nu este însă definitivă, pârâtului dându-i-se dreptul de a face recurs la această soluție.

În acest context, conferința de presă anunțată de ALDE Olt pentru joi, la ora 17.30, în care urma ca deputatul Mihai Niță să anunțe oficial înscrierea lui Dan Stana în partid a fost amânată până la o dată ulterioară ce urmează să fie stabilită.

„Conferința de presă programată pentru azi, 21 septembrie 2017, se amână, din motive tehnice, pentru o dată ulterioară, pe care o vom comunica în timp util. Cu scuzele de rigoare, vă mulțumim pentru înțelegere. Preconizăm că această conferință va fi decalată cu o săptămână”, se arată într-un comunicat de presă al ALDE Olt.

Fostul președinte al PNL Piatra Olt Dan Stana, care îndeplinea și funcția de prim-vicepreședinte la nivel de județ, a demisionat, sâmbătă, din partid. Demisia i-a fost cerută de Ion Moisescu, președintele PNL Olt, care a aflat că Stana purta, pe ascuns, discuții cu conducerea ALDE pentru a intra în rândurile partidului lui Tăriceanu.

Înțelegerea lui Stana cu președintele ALDE Olt, deputatul Mihai Niță, i-a adus și o funcție de conducere pe linie profesională, Dan Stana fiind numit, pe perioadă determinată, director al CFR Marfă, Sucursala Banat-Oltenia.

Vestea că, în schimbul intrării lui în ALDE, Stana a fost sprijinit de oameni din acest partid pentru a ocupa o funcție de conducere pe linie profesională a creat tensiuni fără precedent între membrii din Olt ai partidului lui Tăriceanu care au muncit din greu în campaniile electorale de anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here