Fiul procurorului Noajă de la Tribunalul Olt a dat, iarăși de belea: Accident și droguri în mașină

Fiul procurorului Ştefan Noajă de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Ioan Bogdan Noajă, condamnat definitiv pentru trafic de droguri, a fost implicat într-un accident rutier, joi dimineaţa, pe DN 65, pe raza orașului Scorniceşti. Tânărul era însoţit de prietenul său, Vasile Pădureţu, ambii fiind suspecţi că se aflau sub influenţa substanţelor interzise, mai multe recipiente cu „material vegetal” fiind găsite în maşină, potrivit Gazeta Nouă.

„În cursul acestei dimineţi, la ora 8.57, am fost sesizaţi prin 112 că pe Drumul Naţional 65, pe raza localităţii Scorniceşti, în afara localităţii, a avut loc un eveniment rutier. La faţa locului s-a deplasat Echipa Operativă din cadrul Serviciului Rutier, care a constatat că un bărbat, în vârstă de 21 de ani, NIB, în timp ce conducea autoturismul, a pierdut controlul acestuia şi a părăsit partea carosabilă. Accidentul nu s-a soldat cu victime omeneşti. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. De asemenea, conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru recoltarea de probe biologice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inpsectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, comisarul Iulian Nicolae.

Citește și ALDE Olt a luat FOC: Dan Stana nu este dorit în partid/Unul dintre motive: colaborator al Securității

În maşina în care se aflau cei tineri, poliţiştii au găsit „material vegetal” susceptibil a fi substanţe interzise, potrivit Gazeta Nouă.

Condamnat în primă instanţă la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de droguri, Ioan Bogdan Noajă a scăpat de puşcărie după ce Curtea de Apel Craiova i-a admis apelul prin care l-au achitat de una dintre infracțiunile reținute în sarcina sa. Astfel, cei trei ani de condamnare la închisoare cu executare, pedeapsă pronunțată în primă instanță, au ajuns la doar un an și opt luni după gratii. Nici această perioadă nu a fost executată, întrucât judecătorii craioveni au considerat executată în întregime pedeapsa principală prin deducerea duratei măsurii preventive a arestului la domiciliu.

Citește și Un tânăr din Balș a provocat un accident și a bătut măr un polițist care venise să constate evenimentul rutier

Fiul procurorului Ştefan Noajă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, Bogdan Noajă, şi prietenul acestuia, Vasile Pădureţu, au fost trimişi în judecată, în mai 2015, de procurorii DIICOT Olt, sub acuzaţia de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic ilicit de droguri de risc, şi efectuarea fără drept şi cu intenţie, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Citește și Numărul pozițiilor pentru programări la Înmatriculări Auto Olt a fost suplimentat

Potrivit procurorilor, începând cu anul 2014, pe lângă droguri de risc, membrii grupului infracţional au comercializat fără drept şi produse succeptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege.

Citește și Un tânăr de 25 de ani din Olt și-a pus capăt vieții spânzurându-se/ Atenție, imagini care ȘOCHEAZĂ

Oamenii legii mai spun că drogurile erau distribuite în mai multe zone din Slatina, cu precădere în zona unor unităţi de învăţământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here