Șeful Secției Penale din Judecătoria Slatina, Luis Constantin, a demisionat din funcție/Numele său, într-un dosar al DNA

Șeful Secției Penale din Judecătoria Slatina, judecătorul Luis Constantin, şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Secţiei penale a Judecătoriei Slatina. Gestul magistratului ar putea avea legătură cu faptul că numele său figurează într-un dosar penal instrumentat de Direcția Națională Anticorupție (DNA), care fusese clasat și în care, în urma unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), urmărirea penală va fi reluată, potrivit Gazeta Oltului.

Cererea de eliberare din funcţia de conducere a judecătorului Luis Constantin fi supusă dezbaterii în şedinţa de marţi, 26 septembrie, a Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru Judecători. Se pare că demisia magistratului vine după ce, în urmă cu câteva zile, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis redeschiderea urmăririi penale într-un dosar în care vor fi reluate cercetările asupra fostului şef al DIICOT Craiova, Adrian Glugă, actualmente judecător la Curtea de Apel Craiova, şi asupra procurorului Liviu Bălan, scrie Gazeta Oltului. În dosar figurează şi numele judecătorului Luis Constantin de la Judecătoria Slatina. Este vorba de dosarul numărul 118/P/2015 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, în care un fost dezvoltator imobilar, Silviu Costinel Diculescu, din Craiova, reclamă abuzul în serviciu pe care l-ar fi săvârșit mai mulți magistraţi, mai arată Gazeta Oltului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here