Sportivii Ilie Dobre şi Oliwer Dobre, propuși pentru titlul de cetățean de onoare al Slatinei

Pentru meritele lor deosebite şi implicarea în a duce sportul pe cele mai înalte culmi, sensei Ilie Bobre și karatistul Oliwer Dobre, ambii maeștri ai sportului, au fost propuși, marți seară, în ședința consiliului județean, pentru titlul de cetățean de onoare al municipiului Slatina.

Propunerea a venit din partea consilierului local Sorin Țîrcomnicu (PNL), care a cerut inițierea unui proiect de hotărâre în acest sens, arătând că cei doi s-au evidențiat prin obținerea unor rezultate excepționale la competiții naționale şi internaționale, „ceea ce ne-a făcut mândri că sunt cetățeni ai municipiului Slatina”.

„Pentru activitatea lor laborioasă şi implicarea în activitățile sportive, pentru devotamentul, pasiunea şi seriozitatea cu care reușesc în continuare să aducă medalii prin copiii pe care îi pregătesc, s-a întocmit prezentul referat de inițiere a acordării titlului de cetățean de onoare al municipiului Slatina”, se arată în referatul prin care Sorin Țîrcomnicu a propus acordarea importantului titlu.

Ilie Dobre, care deține centura 7 Dan, este antrenor emerit, maestru al sportului, selecționat timp de șapte ani în lotul național, antrenor al lotului național, fiind multiplu campion național și european. El este membru al Biroului Federal al Federației Române de Karate Tradițional, arbitru internațional de categoria A în World Fudokan Federation, arbitru internațional categoria B în International Traditional Karate Federation și arbitru național categoria A.

De asemenea, Oliwer Dobre deține centura neagră 2 Dan, multiplu campion național, european și mondial, fiind maestru emerit al sportului. El este și cel mai longeviv sportiv al Federației Române de Karate Tradițional, de 13 ani fiind selecționat fără întrerupere în lotul național.

Toate acestea au fost aduse la cunoștința primăriei și Consiliului Local Slatina, printr-o adresă oficială, de Federația Română de Karate Tradițional și de Ministerul Tineretului și Sportului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here