Șocant: Un tânăr din Olt și-a vândut sora, minoră, cu 500 de euro, unei proxenete care a obligat-o să se prostitueze în Turcia

Un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din localitatea olteană Verguleasa, și-a vândut sora, minoră, cu 500 de euro, unei proxenete care a obligat-o să se prostitueze în Turcia. Atât tânărul, cât și femeia care a dus-o pe fată în Turcia, au fost reținuți și, ulterior, arestați preventiv.

Potrivit polițiștilor, totul s-a petrecut în cursul anului 2014, când tânărul din comuna Verguleasa ar fi vândut-o, pentru 500 de euro, pe sora sa, în vârstă de 14 ani, unei femei, de 31 de ani, din comuna Cungrea.

Ulterior, bărbatul ar fi ajutat-o pe femeie să obţină o împuternicire din partea părinţilor minorei, în baza căreia au putut să călătorească, împreună cu fata, în Turcia, sub pretextul oferirii unei vacanţe.

„În Bodrum, Turcia, cu sprijinul unui cetăţean de naţionalitate turcă, prin folosirea de violenţe şi ameninţări exercitate asupra minorei, femeia ar fi obligat-o să practice prostituţia timp de aproximativ trei luni, încasând sumele de bani provenite din această activitate (peste 20.000 de euro)”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt.

Atât tânărul, cât și femeia au fost reținuți și, ulterior, procurorii DIICOT i-au prezentat Tribunalului Olt cu propunerea de arestare preventivă. Judecătorii au admis propunerea procurorilor.

„Judecătorii din cadrul Tribunalului Olt au admis propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii D.I.I.C.O.T., pentru 30 de zile, faţă de cele două persoane. La acțiune au participat și luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale –I.P.J. Olt. În cauză, cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale”, se mai arată în comunicatul Poliției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here