Alro Slatina, investiții de peste 16 milioane de dolari în primul semestru din 2017/Dobra: Avem un program de dezvoltare pe termen lung

Alro SA Slatina, cel mai mare producător de aluminiu din Europa continentală (excluzând Rusia şi Peninsula Scandinavă), a finalizat investitii de peste 16 milioane de dolari, atât în segmentul de aluminiu primar, cât și în cel de aluminiu procesat, în primele șase luni ale lui 2017.

La începutul acestui an, compania a demarat peste 20 de proiecte de investiții, în valoare totală de aproape 41 de milioane de dolari, pentru creșterea eficienței operaționale și a gamei de produse cu un grad mare și foarte mare de procesare.

„La Alro, avem un program de dezvoltare pe termen lung pe care îl urmăm cu rezultate foarte bune, atât la nivelul gamei și al calității produselor, cât și la nivel operațional, iar investițiile demarate ne ajută să ne consolidăm poziția la nivel global”, a declarat Gheorghe Dobra, director general al Alro S.A.

“În plan operațional, noile echipamente vor susține programul nostru de extindere a gamei de produse cu valoare adăugată mare și foarte mare, specifice industriilor auto și aeronautică, dar vor avea și un efect direct asupra consumurilor specifice, ducând la creșterea eficienței energetice a companiei. În plus, vom crește cantitățile de metal reciclat, ceea ce va avea efecte pozitive și asupra mediului înconjurător”, a mai spus Dobra.

Compania a achiziționat echipamente tehnologice de ultimă generație de la cei mai mari producători de profil pentru industria metalurgică, precum Danieli & C. Officine Meccaniche,  Fata S.P.A, Danieli Centro Combustion, Otto Junker, Wagstaff și Altek. Astfel, vor fi dezvoltate capacități noi de călire a tablelor din aliaje de aluminiu, de planare a tablelor cu grosimi mai mici de 20 mm, precum și de omogenizare a șleburilor. În plus, Compania va moderniza laminorul de benzi la rece nr. 2. În felul acesta, Alro va crește capacitatea de producție pentru plăci de aluminiu de înaltă tehnologie, utilizate în industria auto șiaeronautică , putându-și extinde astfel portofoliul de clienți.

De asemenea, Alro investește în instalarea unei capacități de procesare a zgurii de aluminiu și în modernizarea cuptoarelor existente, crescând, astfel, cantitatea de metal care poate fi reutilizat în procesul de producție. Pe lângă reducerea consumurilor specifice, această investiție are și un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, reducând cantitatea de deșeuri de aluminiu rezultată din procesul tehnologic. Noile echipamente vor optimiza procesul tehnologic de reciclare a deșeurilor la Eco-Topitorie și vor crește eficiența energetică a Companiei.

Programul de investiții va permite Alro să își extindă baza de clienți în industrii care utilizează aluminiu prelucrat de înaltă calitate.

În primele șase luni ale lui 2017, Grupul Alro a înregistrat un profit net de 187 de milioane de lei. Profitul net ajustat a fost de 219 milioane de lei, în S1 2017, iar cifra de afaceri a Grupului a crescut cu 14,5%, ajungând la 1,4 miliarde de lei, de la 1,2 miliarde de lei, în S1 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here