Fost primar din Olt, ACHITAT de instanță într-un dosar în care era acuzat de abuz în serviciu

Fostul primar al comunei Icoana, Gheorghe Periețeanu, trimis în judecată pentru abuz în serviciu de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, a fost achitat, luni, de instanță pe motiv că fapta pentru care a fosr acuzat nu există.

Mai exact, magistrații Judecătoriei Slatina susțin că fapta pentru care fostul edil a fost trimis în fața instanței „nu este prevăzută de legea penală”.

„În baza art.396 al. 5 C. p.p. corob. cu art. 16 lit.a C.p.p achită pe inculpatul PG, pt. art. 13 din Lg. 78/2000, întrucât fapta nu există. În baza art. 396 al. 5 C.p.p corob. cu art. 16 lit. b, teza a I a C. p.p. achită pe inculpat pt. art. 13 ind. 2 din Lg. 78/2000 rap. la art. 297 al. 1 C. p., întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală. În baza art. 396 al. 5 C.p.p. corob. cu art. 16 lit. b, teza a I a C.p.p. achită pe inculpat pt. art. 386 C.p., întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală. În baza art. 25 al. 3 C. p.p. corob. cu art. 397 C. p.p. lasă nesoluţionată acţiunea civilă formulată de partea civilă Unitatea Administrativ Teritorială a com. Icoana, judeţul Olt pentru suma de 8126 lei. În baza art. 275 al. 3 C.p.p. cheltuieli judiciare rămân in sarcina statului”, se arată în sentința pe care instanța de judecată a pronunțat-o luni.

Hotărârea nu este însă defintivă, procurorii putând-o ataca cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Procurorii slătineni l-au reținut, în luna mai a anului trecut, pe fostul primar al comunei Icoana sub acuzația de abuz în serviciu și pentru folosirea influenței ori autorității în scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

În fapt, anchetatorii susțineau că edilul ar fi obţinut de la o firmă din Slatina o sponzorizare de 10.000 de lei pentru organizarea zilei comunei, însă banii ar fi fost folosiţi în interesul personal al primarului. Totodată, potrivit procurorilor, edilul le-ar fi cerut mai multor funcţionari ai primăriei să distribuie oamenilor tichete valorice, tipărite în mod abuziv, în scopul de a obține capital electoral.

Pentru aceste acuzații, procurorii au cerut instanței de judecată arestarea preventivă a inculpatului, dar judecătorii s-au mulțumit să îl pună, atunci, sub control judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here