UPDATE. Cel puţin 50 de morţi şi peste 400 de răniţi în cel mai sângeros atac armat din istoria SUA

UPDATE: Numărul persoanelor rănite în atacul armat din Las Vegas a depăşit 400 de victime, autorităţile anunţând că 406 persoane au fost internate, multe cu leziuni grave.

Potrivit poliţiştilor, atacatorul s-a sinucis înainte ca forţele de intervenţie să reuşească să intre în camera sa de hotel de unde trăgea.

Cel puţin 50 de persoane au fost ucise şi peste 200 au fost rănite într-un atac armat care a avut loc duminică noaptea la Las Vegas, în vestul Statelor Unite, la un festival de muzică country în aer liber. Atacatorul a deschis focul de la etajul al 32-lea al unui hotel timp de câteva minute înainte să fie împuşcat mortal de poliţie, informează luni Reuters.

Printre morţi se numără şi un ofiţer de poliţie care nu se afla în timpul serviciului. Un alt poliţist a fost rănit grav.

Bilanţul morţilor, despre care poliţia a precizat că nu este definitiv, face din incidentul de duminică cel mai sângeros atac armat din istoria SUA, depăşind numărul victimelor din masacrul de anul trecut din Orlando. Atunci, 49 de persoane au fost ucise în iunie într-un club de noapte pentru homosexuali.

Mii de oameni panicaţi au fugit, împiedicându-se unii de alţii, în timp ce ofiţerii de poliţie ajungi la faţa locului încercau să îl localizeze şi să îl ucidă pe atacator. Mulţi dintre cei aflaţi la concert, unii cu hainele plini de sânge, au rătăcit pe străzi după atac.

Poliţia l-a identificat pe atacator ca fiind Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, iar motivaţia suspectului este necunoscută deocamdată. Nu se ştie ca acesta să fi fost afiliat vreunui grup militant, a declarat o sursă din cadrul poliţei.

Poliţia a descoperit numeroase arme de foc în camera de hotel al lui Paddock. Au fost găsite de asemenea doua maşini care îi aparţineau suspectului.

Preşedintele american a transmis un mesaj de condoleanţe.

Sursa: blacknews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here