„Risc iminent de rupere a coaliției”. Cum se fac jocurile de culise în plin scandal Tudose-Dragnea

Deși inițial a părut că face pasul înapoi în plină criză internă în PSD, asistând tăcut chiar de lângă Mihai Tudose în timp ce premierul anunța marți presei că remaniarea guvernamentală va fi definitivată până jos în urma Comitetului Executiv al partidului, Liviu Dragnea nu renunță la luptă iar în interior, departe de ochii publicului, se dau bătălii grele, potrivit b1.ro.

O dovadă a acestor lupte reprezintă și felul în care tratează subiectul Antena 3, postul cel mai apropriat de coaliția guvernamentală. După ce luni a găzduit interviul în care Tudose își anunța lupta împotriva lui Dragnea și remanierea „penalilor” din guvern, miercuri postul tv a prezentat burtiere precum “Risc iminent de rupere a coaliției” sau “Tăriceanu s-a întors de urgență în țară”, ceea ce arată lupta pe care Dragnea o dă pentru a nu pierde niciun pas din controlul partidului și a guvernării.

Surse citate de hotnews.ro arată că Liviu Dragnea joacă extrem de dur în lupta pentru schimbările din guvern astfel încăt să obțină numirea tot a unor politicieni apropriați și obedienți.

O dovadă este și faptul că Liviu Dragnea a fost cel care a răspândit în spațiul public informația că Tăriceanu urmează să spargă coaliția de guvernare dacă Viorel Ilie va fi remaniat de la șefia Ministerului pentru Relația cu Parlamentul. Prin astfel de informații și mesaje alarmiste s-ar încerca insuflarea fricii liderilor din teritoriu astfel încât aceștia să nu se situeze de partea lui Tudose de teama ca nu cumva să piardă puterea și astfel să riscă să fie îndepărtați de la bugetul țării.

Frica lui Dragnea vine și din faptul că unii lideri importanți precum Adrian Țuțuianu sau Niculae Bădălău s-ar plasa de partea lui Tudose, și chiar influentul baron de Olt, Paul Stănescu, dă semne că l-ar favoriza pe premier în conflictul intern.

Lupta se dă intens și prin faptul că Mihai Tudose, chiar dacă va pierde sprijinul ALDE sau o părți fidele lui Dragnea din PSD, poate să își facă un guvern invitând la guvernare formațiuni precum UDMR sau PMP și cu sprijinul voturilor deputaților de minorități. De altfel, Tudose a și făcut un pas pentru a se securiza în fața unui astfel de scenariu, întâlnindu-se cu Klaus Iohannis și vorbind despre disponibilitatea președintelui de a semna revocările de miniștri și numirile altora.

În schimb, Liviu Dragnea riscă enorm dacă va fi nevoit să îl demită pe Mihai Tudose pentru că acesta dă dovezi prea mari de Citește mai departe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here