VIDEO. Moțiunea pe sănătate a picat. Dragnea a votat „pentru”

Moţiunea împotriva ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, a fost respinsă de către deputați. Opoziţia îi cerea demisia invocând criza vaccinurilor şi starea spitalelor româneşti. Președintele Liviu Dragnea le-a declarat jurnaliștilor că a votat în favoarea moțiunii, din greșeală.

Moțiunea simplă a fost depusă de Partidul Naţional Liberal, Uniunea Salvaţi România şi Partidul Mişcarea Populară.

Liviu Dragnea: Vreau să vă spun ceva şi recunosc. După pledoaria dlui Bichineț (deputat Pmp, n.r.), nu am fost atent şi am votat pentru. Îmi cer scuze.

Reporter: Ce aţi făcut? Aţi votat pentru moţiune ?

Liviu Dragnea: Da. Din greşeală.

Reporter: Domnnul Bodog e pe lista remaniabililor? Aveţi ceva cu domnul Bodog?

Liviu Dragnea: Nu. A fost o greşeală.

Prin moţiune i se solicită premierului Mihai Tudose să îl demită pe ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, căruia îi sunt imputate criza vaccinurilor, „birocraţia care sufocă România şi ia din banii pacienţilor”, „farsa salariilor ca afară”, nefinalizarea construcţiei de spitale. Semnatarii documentului spun că mandatul de nouă luni al ministrului Sănătăţii este caracterizat de „ezitări, amânări, bâlbâieli şi o lipsă totală de decizie”.

Suntem în a 9-a lună de guvernare PSD – ALDE şi putem constata, fără prea mare efort, că nu s-au realizat nici măcar 1% dintre promisiunile formulate în campania electorală şi scrise negru pe alb în cele două programe de guvernare votate de majoritatea parlamentară, deşi în evaluările domnului Dragnea toate-s bune şi frumoase. Mai mult decât atât, nu există nici măcar semne sau intenţii ca vreunul dintre punctele asumate să fie în mod concret între priorităţile actualului guvern. Atunci când aţi fost învestit ca ministru al sănătăţii, v-aţi autodefinit ca un ministru curajos, ferm, care cunoaşte sistemul de sănătate, care s-a confruntat cu problemele din sistem şi care are soluţii eficiente în vederea asanării sistemului public de sănătate (…) Din păcate, după nouă luni de mandat, un timp rezonabil (…), activitatea dumneavoastră a strălucit în ezitări, amânări, bâlbăieli şi o lipsă totală de decizie”, arată semnatarii moţiunii.

Ei mai spun că Florian Bodog a adus în colaps sistemul de sănătate şi că „experimentele nefaste ale acestuia trebuie stopate”.

Iniţiatorii moţiunii „PSD dăunează grav sănătăţii” arată că problemele sistemului public de sănătate din România sunt atât de multe încât nu ar ajunge o săptămână pentru a fi dezbătute în plen şi arată că, din acest motiv, moţiunea vizează anumite probleme urgente care au nevoie soluţii imediate, probleme pe care Guvernul şi le-a asumat prin programul de guvernare şi pe care „nu are nicio intenţie să le rezolve”.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here