Atentatul din Mogadishu: 276 de morţi şi sute de răniţi. Zona arată ca după bombardament

Capitala Somaliei a fost lovită de unul dintre cele mai grave atacuri cu bombă. Un nou bilanț anunță cel puţin 276 de morţi şi sute de răniţi, mulţi dintre ei în stare gravă, după ce un camion plin cu explozibil a fost aruncat în aer, potrivit stitileprotv.ro.

Cel puțin 276 de oameni au fost uciși și 300 au fost răniți în atentatul cu camion-capcană care a avut loc sâmbătă în centrul capitalei somaleze Mogadishu, a anunțat Ministerul Informației din Somalia.

Deflagraţia s-a produs chiar lângă intrarea unui hotel, pe o stradă cu numeroase magazine şi sedi de instituţii guvernamentale.

Camionul capcană a făcut prăpăd în centru oraşului Mogadishu, care arată acum că o zona de război, după un bombardament masiv.

A fost cel mai sângeros atac din Somalia de când gruparea islamistă al-Shabab a lansat rebeliunea împotriva guvernului somalez, acum 10 ani.

Jurnaliştii spun că hotelul în faţă căruia a fost explozia s-a dărâmat complet ca după un cutremur puternic şi zeci de oameni au fost prinşi între ruine.

La spitale, medicii au fost copleşiţi de numărul foarte mare al răniţilor – câteva sute, unii dintre ei în stare foarte gravă.

În aceste condiţii, chiar preşedintele Somaliei a făcut un apel pentru donare de sânge. Totodată, a declarat trei zile de doliu naţional.

Sursa: stitileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here