Femeile din PSD Olt, acțiuni umanitare de Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei/FOTO

Femeile social-democrate din județul Olt au marcat, marți, Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei prin acţiuni umanitare.

Sub egida sloganului ”Împreună învingem greutățile!”, Organizația Femeilor Social-Democrate (OFSD) Olt a desfăşurat, marți, acţiuni dedicate acestei zile în localitatea Potcoava, prilej cu care au donat îmbrăcăminte, alimente și jucării unor familii greu încercate de viață, potrivit unui comunicat de presă al OFSD Olt.

Data de 17 octombrie a fost declarată drept Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei de către Adunarea Generala a Organizației Națiunilor Unite, care a invitat toate statele să dedice acesteia, în contextul național, activități concrete în ceea ce privește lupta împotriva sărăciei. „Sărăcia nu trebuie măsurată doar printr-un venit inadecvat, ci, mai ales, prin indicatori privind mortalitatea infantilă, malnutriția sau nivelul de educație”, susține Felicia Man, președinta OFSD Olt.

Totodată, sărăcia poate restricționa involuntar accesul la sănătate sau la alte servicii esențiale și poate influența, într-un mod abuziv, drepturile fundamentale ale omului. În zilele noastre, un miliard de oameni trăiesc sub pragul minimal al sărăciei, cu mai puțin de 1,90 dolari (8 RON) pe zi, iar mai mult de 800 de milioane îndură foametea și malnutriția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here