Medicii cer modificarea Legii salarizării. Ce promisiuni au primit

Legea salarizării ar putea fi modificată în domeniul Sănătăţii. Este una dintre concluziile celor aproape două ore de discuţii, de azi, de la Guvern, dintre sindicalişti, mai mulţi miniştri şi premierul Mihai Tudose, potrivit digi24.ro.

Noua lege ar urma să stabilească salarii diferenţiate în funcţie de specializările medicale, iar sporurile ar urma să dispară, pentru că vor fi incluse în salariu. Negocierile vor continua în urmatoarele zile la Ministerul Sănătăţii. Până atunci, o parte din sindicaliştii ies mâine în stradă în Capitală pentru că, spun reprezentanţii medicilor, deocamdată au primit doar promisiuni.

„Am găsit o soluţie foarte importantă, ne întâlnim mâine să punem la punct un salariu, dacă se poate, şi să modificăm în timp Anexa 2, în care suntem noi cuprinşi cu salariile, pentru fiecare loc de muncă în parte. Asta e ultima variantă pe care am decis-o și pe care am votat-o. Încercăm ca, împreună cu Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul de Finanţe să găsim această posibilitate, ca un om care este în ATI să aibă un salariu care să nu fie la fel cu salariul celui care lucrează în policlinică. Sporurile vor fi prinse în aceste salarii, credem noi, şi atunci lumea nu va mai fi nemulţumită”, a spus Leonard Barascu, preşedintele Federaţiei Sanitas, citat de digi24.ro.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here