Peste 450 de percheziții ale polițiștilor pentru desctructurarea unor grupări specializate în trafic de persoane

Poliția Română, prin structurile de combatere a traficului de persoane, a efectuat, în primele 9 luni ale anului, 453 de percheziții domiciliare, pentru destructurarea a 42 de grupări infracționale specializate în trafic de persoane.

La nivelul fiecărei structuri de combatere a criminalității organizate din cadrul Poliției Române funcționează structuri de combatere a traficului de persoane, care desfășoară permanent activități pentru identificarea şi destructurarea reţelelor infracţionale, specializate în traficul de persoane.

Astfel, sub coordonarea Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, în primele 9 luni ale anului 2017, polițiștii au organizat 120 de acțiuni operative și au efectuat 453 de percheziții domiciliare.

În urma activităților desfășurate, au fost destructurate 42 de grupări infracționale specializate în trafic de persoane.

Ca urmare a administrării probatoriului, dintre cele 797 de persoane cercetate, 266 au fost reținute, 247 fiind arestate preventiv.

La acţiunile desfăşurate au participat poliţişti din cadrul structurilor de combatere a traficului de persoane, care au beneficiat de sprijinul celorlalte structuri centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române.

Totodată, s-a cooperat cu structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea traficului de persoane au avut loc în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea D.I.I.C.O.T..

Sursa: IGPR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here