Percheziții fulger într-un dosar de evaziune fiscală/Prejudiciul este URIAȘ

Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliției Române și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală efectuează, miercuri dimineață, 7 percheziţii, în București și Ilfov, la locuințele mai multor persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de peste 8.000.000 de euro prin infracțiuni economice.

La data de 18 octombrie ac., polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală efectuează 7 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, la locuințele unor persoane bănuite de infracțiuni economice.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare, evaziune fiscală și spălare a banilor. Faptele ar fi fost săvârșite de cetățeni chinezi și români, în calitate de reprezentanți ai unor societăți comerciale din România și Republica Moldova ce aveau ca activitate principală producția și comercializarea de materiale de construcții.

Din probatoriul administrat au rezultat indicii că, în perioada 2008-2014, membrii grupului infracțional ar fi folosit mai multe societăți comerciale cu scopul de a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale, prin înregistrarea în evidențele contabile ale acestora de cheltuieli ce nu au la baza operaţiuni reale ori prin evidenţierea altor operaţiuni fictive.

De asemenea, au rezultat indicii că ar fi fost însușite nejustificat sume semificative de bani din conturile acestor societăți comerciale, banii fiind apoi transferați succesiv prin conturile mai multor societăți comerciale cu scopul de a se ascunde proveniența ilicită a acestora.

Prejudiciul estimat este de peste 8.000.000 de euro.

Activitatea grupului infracțional ar fi fost coordonată de doi cetățeni de origine chineză, care au locuit pe teritoriul României și care au fost declarați indezirabili de autoritățile din România.

Polițiștii vor pune în aplicare 8 mandate de aducere, persoanele în cauză urmând a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

La acțiune participă echipe din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei ”Vlad Țepeș”.â

Sursa: IGPR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here