Felicia Man nu poate reveni la șefia Inspectoratului Școlar Olt, a decis instanța de judecată

Ordinul prin care Felicia Man a fost demisă de ministrul Educației din funcția de inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Olt rămâne valabil, a decis, joi, Curtea de Apel Craiova, unde reclamanta ceruse suspendarea respectivului document oficial.

Felicia Man solicitase suspendarea ordinului de demitere până la pronunțarea unei decizii pe fond în procesul pe care l-a deschis împotriva Ministerului Educației Naționale pentru anularea actului care a lăsat-o fără funcție, cauză judecată tot de Curtea de Apel Craiova. Instanța i-a respins însă cererea, decizie care poate fi atacată cu recurs.

„Respinge excepţiile invocate de pârât prin întâmpinare, ca nefondate. Respinge cererea de intervenţie accesorie ca fiind inadmisibilă. Respinge cererea de suspendare ca nefondată. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare atât pentru cererea de intervenţie, cât şi pentru cererea de suspendare executare ordin. Cererile se vor depune la sediul Curţii de Apel Craiova”, se arată în hotărârea Curții de Apel Craiova.

Șefii inspectoratelor școlare din 13 județe au fost revocați din funcție, în luna august a acestui an, de ministrul Educației, Liviu Pop, printre persoanele demise numărându-se și șefa Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Olt, Felicia Man. În toate cele 13 ordine de revocare ministrul Educației, Liviu Pop, a invocat trei motive, respectiv netransmiterea unui raport privind starea învățământului local, netransmiterea în termen a unui raport de audit intern și nepublicarea declarației de avere. Felicia Man a susținut de la început că motivele invocate de ministru sunt neadevărate.

Ea a contestat în instanță ordinul de revocare, cerând anularea lui. Procesul se află pe rolul instanței de contencios-administrativ a Curții de Apel Craiova, primul termen urmând să aibă loc în 24 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here