Marius Iancu: Au început accesările de fonduri europene. S-au semnat contracte de 5,8 miliarde de euro

Deputatul de PSD de Olt Marius Iancu

În contextul celor 100 de zile de Guvernare PSD, deputatul de Olt Marius Iancu anunță public faptul că au început accesările de fonduri europene.

Prima condiție pentru ca România să atragă 23 miliarde de euro, până în 2023, era acreditarea Autorităților de Management, iar Ministerul Fondurilor Europene a făcut acest lucru, afirmă deputatul Marius Iancu pe pagina sa de socializare.

„S-au semnat contracte care asigură absorbția a 5,8 miliarde de euro, 2,5 miliarde fiind destinați proiectelor cu impact major- apă, canalizare, transport, situații de urgență. S-au lansat linii de finanțare în sumă de 19 miliarde de lei și s-a modificat legislația pentru simplificarea accesului la fonduri europene. Autoritățile județene și locale, operatorii de servicii de utilități publice, instituții și firme private au acum posibilitatea să acceseze rapid fonduri europene și să demareze investițiile pentru dezvoltarea diferitelor sectoare de activitate. PSD și-a asumat deblocarea fondurilor europene, iar primii pași s-au făcut in primele 100 de zile de guvernare”, a notat parlamentarul de Olt în spațiul virtual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here