Moartea tinerei din Balș survenită în urma unui accident rutier va salva alți copii/Familia a decis să îi doneze organele

Tragedia tulburătoare care a lovit familia Lățan din Balș prin moartea tinerei de 18 ani, Alessandra Lățan, după un groaznic accident rutier petrecut în urmă cu aproape două săptămâni pe o stradă din oraș, a fost transformată într-un act de maximă generozitate după ce familia a decis să doneze organele funcționale ale fetei.

Astfel, moartea accidentală și nedreaptă a Alessandrei va oferi șanse de supraviețuire altor persoane, copii și tineri, care au nevoie de transplant de organe.

Anunțul l-a făcut tatăl tinerei, Adrian Lățan, într-un dialog cu reporterul OLT-ALERT, spunând că a luat această decizie după ce medicii Spitalului Bagdasar Arseni din București, unde Alessandra fusese transferată, i-au confirmat că fiica sa se află în moarte cerebrală.

„Medicii bănuiau că e în moarte cerebrală, dar alaltăieri și ieri i-au făcut o nouă investigație pentru că trebuiau să îmi dovedească și mie că se află în moarte cerebrală. I s-a rupt trunchiul cerebral, creierul s-a stins pe etape. Nu a mai avut nici o activitate cerebrală. Am decis să donăm organele pentru că, oricum, îi murea și inima, pentru că la 24 de ore de la moartea cerebrală moare și inima. Și decât să moară și să putrezească rinichii și ce se mai poate recupera, mai bine să le folosească altor copii, să trăiască ei”, a spus, cu durere, tatăl Alessandrei.

Accidentul rutier în care a fost rănită tânăra s-a petrecut în seara zilei de 7 octombrie, pe strada Nicolae Titulescu din Balș, după ce un șofer care ieșea din parcarea unui supermarket nu a acordat prioritate de trecere autoturismului în care Alessandra se afla în calitate de pasageră. În accident a fost angrenată și o autoplatformă. Impactul dintre autovehicule a fost atât de puternic, încât mașina în care tânăra de 18 ani se afla s-a răsturnat pe o parte, fata, aflată pe scaunul din dreapta-față, rămânând încarcerată în autoturism.

Imediat după accident, tânăra a intrat în comă din cauza traumatismelor grave suferite și a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgență Craiova. De aici, pacienta a fost transferată cu un elicopter la Spitalul Bagdasar Arseni din București, unde i s-au mai găsit, în afară de traumatismul la cap, și alte traumatisme la nivelul splinei, care i-a fost scoasă, și la nivelul plămânilor.

Tânăra va fi scoasă din spital și adusă acasă în cursul zilei de vineri, urmând ca ea să fie înmormântată duminică. Fata împlinise 18 ani în luna ianuarie și era singurul copil al familiei Lățan.

Sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here