Acuzații restrânse pentru Elena Udrea în dosarul Hidroelectrica

Elena Udrea a ieșit din sediul DNA după o oră și jumătate, cu o veste bună: i-au fost restrânse acuzațiile în dosarul Hidroelectrica, nu mai există nici măsuri preventive, iar ceea ce a rămas de lămurit sunt aspecte și fapte ce nu țin de natura penală, ci de legea finanțării electorale a partidelor care era în vigoare la momentul faptelor și care prevedea, în cazul încălcării, doar sancțiuni contravenționale. Precizările au fost făcute de avocatul care o însoțea pe Elena Udrea, Veronel Rădulescu, potrivit digi24.ro.

El a spus că în dosar nu se mai pune problema ca cei 5 milioane de dolari să fi ajuns la Elena Udrea. Banii respectivi au fost pentru partid, pentru finanțarea campaniei electorale locale din anul 2012, la care Elena Udrea nici măcar nu a fost candidat, a ținut să precizeze avocatul. Întrebat de ce în cererea de aviz pentru reținere și arestare trimis inițial la Parlament de DNA se spunea că Elena Udrea ar fi încasat o parte din bani, avocatul a spus că erau vremuri când „era la modă ca Elena Udrea să fie arestată. Acum moda respectivă s-a mai estompat”, a comentat avocatul.

Fostul procuror care s-a ocupat de dosar, Mihaiela Moraru Iorga, declara că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, i-ar fi cerut să o rețină oricum pe Elena Udrea, chiar dacă Parlamentul dădea sau nu aviz nefavorabil, mai precizează digi24.ro.

Sursa: digi24.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here