Cod Portocaliu de ploi abundente în 5 județe și Cod Galben de averse și vânt în alte 13 județe, de luni dimineață/HARTA zonelor afectate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o avertizare Cod Portocaliu de ploi și vânt în cinci județe din centrul și nord-vestul țării, şi o avertizare Cod Galben de vremea rea, în 13 județe din zonele Moldovei, Munteniei și Olteniei, valabile începând de luni dimineață.

De luni, 23 octombrie, ora 10:00, până marţi, 24 octombrie, ora 23:00, va fi Cod Galben de ploi însemnate cantitativ în 13 judeţe şi  intensificări ale vântului la munte. Aria ploilor se va extinde dinspre vest cuprinzând treptat cea mai mare parte a țării. În intervalul menționat în Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei (inclusiv în zona municipiului București), local în Transilvania, precum și în zonele montane și submontane, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

În zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură, se vor cumula cantități de apă pe arii extinse între 30 și 50 l/mp și izolat peste 60 l/mp.

Vântul va avea intensificări, local și temporar, în majoritatea regiunilor, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali, vor fi rafale de peste 70…80 km/h.

Notă: Temperaturile vor scădea de la o zi la alta, astfel încât la mijlocul săptămânii vremea va deveni rece în toată țara. La munte, la altitudini mari, trecător vor fi precipitații mixte.

Cod Portocaliu

De luni, 23 octombrie, ora 12:00, până marţi, 24 octombrie, ora 18:00, în zona deluroasă și montană a județelor Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș și Dâmbovița vor fi ploi abundente.

În intervalul menționat, în zona deluroasă și montană a județelor Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș și Dâmbovița cantitățile de apă vor depăși pe arii extinse 50…60 l/mp și izolat 80 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here