Masacru în Siria în urma unui atac aerian de origine necunoscută

Cel puțin 22 de persoane și-au pierdut viața luni seară într-un atac aerian cu origine neidentificată în apropiere de Deir ez-Zor, oraș din estul Siriei eliberat aproape complet de forțele regimului de la Damasc, a anunțat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP, potrivit Agerpres, citat de b1.ro.

Un oficial local sirian și televiziunea de stat au acuzat coaliția condusă de Statele Unite care luptă împotriva grupării Stat Islamic (SI) că poartă responsabilitatea atacului, anunțând la rândul lor un bilanț de 14 morți și 30 de răniți.

SI controlează o parte din Deir ez-Zor, dar acest raid a lovit un cartier ținut de guvern și s-ar putea datora unei erori, a subliniat OSDO, organizație neguvernamentală cu sediul în Marea Britanie.

Potrivit OSDO, 22 de civili au fost uciși în cartierul Al-Qusur, în vestul orașului, capitala provinciei cu același nume, bogată în petrol.

O sursă guvernamentală din oraș, discutând cu AFP sub acoperirea anonimatului, și o jurnalistă a televiziunii de stat au acuzat Statele Unite pentru aceste lovituri.

Nicio reacție a coaliției nu a putut fi obținută deocamdată, știrea despre acești morți intervenind luni seara târziu.

Forțele regimului sirian, sprijinite de Rusia, au eliberat cea mai mare parte a orașului Deir ez-Zor, după ce, în septembrie, au străpuns un asediu de aproape trei ani al SI în mai multe cartiere.

SI controlează în prezent mai puțin de jumătate din provincia Deir ez-Zor, ultimul său bastion din Siria după ce săptămâna trecută și-a pierdut „capitala” Raqqa.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here