O educatoare filmată când agresa copiii, achitată în instanță. Va plăti totuși despăgubiri

Captură digi24.ro

Magistraţii Judecătoriei Focşani, pe masa cărora s-a aflat dosarul educatoarei Mihaela Ciornea de la grădiniţa din localitatea Vrâncioaia, filmată anul trecut când agresa mai mulţi copii, au decis că aceasta nu mai poate preda, potrivit digi24.ro. În schimb, au achitat-o pentru purtare abuzivă, considerând că a fost iresponsabilă pentru faptele sale, dar va trebui să plătească 10.000 de lei familiei unuia dintre copiii agresaţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Focşani, Iulian Păun, educatoarea din localitatea Vrâncioaia a fost achitată pentru cele două infracţiuni de purtare abuzivă, fiind considerată iresponsabilă. De asemenea, ea a fost obligată la tratament medical până la însănătoşire, ori până la ameliorarea stării de sănătate care să înlăture starea de pericol. În plus, s-a ridicat măsura provizorie privind internarea într-o unitate de psihiatrie şi i s-a interzis să mai profeseze ca educator.

Prin aceeaşi sentinţă a magistraţilor, femeia a fost obligată de instanţă să plătească daune morale unuia dintre copiii agresaţi, ai cărui părinţi s-au constituit parte civilă în proces. Suma aprobată de instanţă cu titlu de daune morale se ridică la 10.000 de lei. Totodată, judecătorii au dispus constituirea de sechestru asigurator pe bunurile Mihaelei Ciornea.

Verdictul instanţei nu este definitiv. Mihaela Ciornea are dreptul să conteste decizia Judecătoriei. Ea poate face apel în termen de 10 zile din momentul comunicării sentinţei.

O filmare în care educatoarea Mihaela Ciornea de la grădiniţa din Poieni, comuna Vrâncioaia, agresează fizic şi psihic doi băieţi, pe care îi bruschează, îi înjură, îi jigneşte şi îi loveşte în mod repetat în cap şi peste faţă, a fost adusă în 21 octombrie 2016 la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea, de către un părinte. Înregistrarea, postată şi pe Youtube, ar fi fost realizată de mama unui copil care se afla în clasă, cu permisiunea educatoarei, arată digi24.ro.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here