S-a întâmplat astăzi la etajul 4 al Spitalului Slatina/ Imagini care dau fiori

Un incendiu a izbucnit, joi, la etajul patru al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina de la un scurtcircuit electric produs la un mijloc de încălzire. O persoană nu a putut să părăsească zona de pericol, rămânând blocată.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit, pentru că a fost doar un scenariu folosit la un exerciţiu derulat de pompieri pentru deprinderea personalului medical cu cu situaţii care s-ar putea petrece şi în realitate, caz în care cadrele medicale să ştie cum ar putea interveni, până la sosirea pompierilor, pentru salvarea pacienţilor internaţi.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt a desfăşurat, joi, un exerciţiu cu forţe în teren la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Conform scenariului, din cauza unui scurtcircuit electric produs la un mijloc de încălzire, la etajul patru al corpului central al spitalului a izbucnit un incendiu.

Personalul de la locul de muncă a evacuat pacienții aflați în secțiile Ortopedie și Oftalmologie, a anunțat evenimentul la Numărul Unic 112 și a asigurat prima intervenție pentru stingerea incendiului. În urma incendiului, o persoană nu s-a putut autoevacua și a rămas blocată pe holul clădirii.

Prin acest exerciţiu s-a urmărit deprinderea personalului medical cu situaţii care s-ar putea petrece şi în realitate, caz în care cadrele medicale să ştie cum ar putea interveni pentru salvarea pacienţilor internaţi şi pentru stingerea incindiului.

„Scopurile principale ale exercițiului au fost antrenarea personalului de pe locul de muncă și al forțelor participante, verificarea căilor de acces și a locurilor de amplasare a tehnicii de intervenție”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

La exerciţiu au participat forţe şi mijloace de al Inspectorat şi Detaşamentul Slatina, în total peste 20 de pompieri cu două autospeciale de stingere, o autoplatformă pentru intervenţie şi salvare de la înălţime şi o autospecială pentru primă intervenţie şi comandă.

Pentru desfăşurarea în bune condiţii a exerciţiului s-a solicitat sprijin Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi jandarmeriei Olt.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here