Turism INEDIT la Slatina: Aventură cu balonul cu aer cald

Primăria municipiului Slatina a organizat, vineri, un eveniment inedit în peisajul autohton menit să lanseze o nouă formă de turism. Mai exact, este vorba despre ”Aventura cu balonul”, ce a constat în ridicarea din punct fix a unui balon cu aer cald.

Acțiunea s-a derulat în cadrul unui proiect ce vizează crearea unui nou produs turistic, și anume balonul cu aer cald, prea puțin cunoscut în zona transfrontalieră România-Bulgaria, dar se urmărește și implicarea tuturor factorilor interesați în dezvoltarea turismului în această zonă. De asemenea, unul dintre scopurile proiectului vizează crearea de oferte turistice comune transfrontaliere în privința călătoriilor cu balonul cu aer cald.

„Proiectul este derulat în perioada februarie 2016 – februarie 2018 de Asociatia Română pentru Industrie Electronică şi Software – Filiala Oltenia, în parteneriat cu Agentia de Dezvoltare Regională și Centrul de Afaceri (ARDBC) din Vidin (partener lider) şi Agenţia de Dezvoltare Regională şi Centrul de Afaceri 2000 Montana. Proiectul este finanţat în cadrul Programului Interreg V-A Romania-Bulgaria 2014-2020, Axa prioritară nr. 2 „O regiune verde”, Obiectivul specific 2.1 «Îmbunătățirea utilizării durabile a patrimoniului şi a resurselor naturale şi a patrimoniului cultural»”, a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei, Mugurel Manea.

În cadrul acestui proiect sunt organizate gratuit o serie de ridicări ancorate de la punct fix ale balonului cu aer cald, acțiuni ce au loc în mai multe localități din zona transfrontalieră România-Bulgaria. La Slatina, aventura a avut loc în parcarea de lângă Stadionul Municipal ”1 Mai”, unde curajoşii au beneficiat de gratuitate pentru inedita experienţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here