Legea lui Tudorel Toader îl scoate din închisoare pe Dan Diaconescu

Se pregătește un nou val de eliberări din penitenciare. Legea recursului compensatoriu îi aduce la un pas de libertate pe deținuții care pot fi eliberați mai devreme. Asta după ce în urmă cu o săptămână au ieșit pe porțile închisorilor cei care și-au ispășit întreaga pedeapsă, informează Știrile Pro TV. Iar unul dintre cei care ar putea beneficia de legea lui Tudorel Toader este fostul patron OTV, Dan Diaconescu, care și-a ispășit peste jumătate din pedeaspă. 

Astfel, în perioada următoare în comisiile de eliberare condiționată intră 500 de deținuți de la Penitenciarul Jilava. Iar între 50% şi 75% dintre ei ar putea ieși din închisoare, potrivit sursei citate.

La fel se întâmplă și cu aproximativ 400 de condamnați de la penitenciarul Rahova, printre care și fostul patron OTV care a fost condamnat la cinci ani și șase luni pentru șantaj.

În această situație sunt 3300 de condamnați din toată țara.

Pe 19 octombrie, în prima zi de aplicare a legii recursului compensatoriu, 529 de deținuți care şi-au ispăşit pedeapsa în întregime au fost eliberaţi. Cei mai mulţi sunt hoţi, tâlhari şi violatori.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here