Pantronatele, îngrijorate de măsurile fiscale anunțate de guvern: Ar putea duce la pierderi de locuri de muncă

Guvernul Tudose îi pune din nou pe antreprenori în fața faptului împlinit. Asta pentru că reprezentanții patronatelor au fost chemați la negocieri abia după ce Executivul a anunțat revoluția fiscală.

Mișcarea anunțată de la Palatul Victoria ar putea avea efecte negative asupra mediului de afaceri, ducând inclusiv până la pierderi de locuri de muncă, avertizează antreprenorii, potrivit Știrile Pro TV.

Patronii se plâng că cel mai mare impact ar putea fi cel produs de creșterea ”din pix” a salariului minim pe economie. Potrivit calculelor, cele 1,2 milioane de angajați care au un venit minim, primesc lunar în mână 1065 de lei. De la 1 ianuarie, majorarea reală ar fi de doar 98 de lei, deşi brutul se majorează cu 450 de lei.

De asemenea, analizele arată și că impozitul pe cifra de afaceri pentru 450.000 de companii mici şi mijlocii va avea tot un impact negativ. Potrivit datelor de la ministerul Finanțelor, firmele cu afaceri până într-un milion de euro, adică cele mai multe, vor plăti mai mult la stat pe nouă regulă. Iar costurile mai mari ar putea să se regăsească în preţuri sau în concedieri, avertizează antreprenorii.

În aceste condiții, patronatele i-au cerut premierului Mihai Tudose să amâne aprobarea ordonanţelor, planificată miercurea viitoare, până vineri, 3 noiembrie, când va fi o şedinţa specială de Guvern.

”Îngrijorare şi tensiune în mediul de afaceri când se anunţă lucrurile şi peste noapte şi cu implementare peste două luni. Am convenit că toate măsurile să nu între în următoarea şedinţa de miercuri, va fi o şedinţa specială de guvern vineri”, a declarat Dragoş Anastasiu, reprezentantul Coaliţiei Pentru Dezvoltarea României.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here