Președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, pro „Olt-Romanaţi”/VIDEO

Președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, Alexandru Cumpănaşu, originar se declară pentru organizarea referendumului privind atribuirea numelui de „Olt-Romanaţi” judeţului Olt. 

Mai mult, el este de partea celor care susţin că Oltul ar trebui să se numească Olt-Romanaţi, spunând că o asemenea măsură reprezintă o reparaţie istorică după ce judeţul Romanaţi a fost şters de pe harta administrativă a ţării de autorităţile comuniste.

Citeşte şi Primăria Slatina vrea să mute DASIP, Loctrans şi Poliţia Locală în fostul Liceu de Construcţii

„Redenumirea de Olt-Romanaţi este o reperaţie istorică şi nu produce nici un fel de pagube materiale sau de schimbări ori de costuri materiale”, a spus, sâmbătă, în cadrul emisiunii pe care o moderează la Realitatea TV, „Ambasador România”, Alexandru Cumpănaşu.

Citeşte şi Numerele la Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc extrase duminică, 29 octombrie 2017

El s-a arătat stupefiat de gestul consilierilor judeţeni care, în şedinţa Consiliului Judeţean Olt în care s-a supus aprobării proiectului de hotărâre privind consultarea cetățenilor
județului, prin referendum, referitor la atribuirea denumirii Olt – Romanați județului
Olt, au votat împotrivă. Este vorba de minoritatea formată din consilierii PNL şi cei ai UNPR.

Citeşte şi Cod Galben de vreme SEVERĂ în Olt/ Ce fenomene meteo vor lovi judeţul

„Ceea ce eu vreau este să adresez o întrebare, şi îi întreb direct pe consilierii judeţeni, indieferent de culoarea partidului din care fac parte, cum au putut, cum au avut tupeul să se opună redenumirii acestui judeţ, Olt-Romanaţi, cu istoria sa atât de bogată. Eu, unul, mă voi război cu fiecare în parte, pentru ca această reparaţie istorică să se producă. Pentru că Ceauşescu a construit, a făcut foarte multe oraşe de la zero, fără istorie, fără trecut, şi le+a dat nume acelor judeţe cum a vrut domnia-sa, după chipul şi asemănarea soţiei pe care o avea”, a mai reliefat preşedintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, originar din judeţul Olt.

Citeşte şi Aurel Roşu, preşedinte ales al pensionarilor din cadrul PNL Olt / FOTO

Sursa video: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here